Prikaži najnovije vesti
 brisel, vladimir jovicic, robert kuper, borko stefanovic,

Stefanović: Nikolić nema plan za Kosovo

Politika 31

Evo već šest meseci oni najavljuju neki famozni plan o Kosovu, za koji ja odgovorno tvrdim da ne postoji. Takođe, tvrdim da je njihovo lažno pozivanje na konsenzus da nećemo priznati Kosovo i da Kosovo neće biti članica UN opštepoznata tačka politike ove države, rekao je šef pregovaračkog tima Beograda

BEOGRAD - Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović rekao je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić i SNS nemaju plan za Kosovo i da napadima na pregovarački tim traže alibi za političku neutemeljenost.

U izjavi za Slobodnu Evropu on ih je pozvao i da do sada postignute sporazume sa Prištinom, ako ne valjaju, ukinu, a pregovarački tim pozovu na političku i krivičnu odgovornost.

"To je skupina nesposobnih, nedefinisanih ljudi koji nemaju nikakav plan i program i koji stalnim blaćenjem pregovaračkog tima pokušavaju da nađu alibi za svoju političku neutemeljenost i, uopšte, za jednu apsolutno amorfnu masu koju predstavlja Srpska napredna stranka i njen lider Tomislav Nikolić", rekao je Stefanović.

Stefanović tvrdi da Nikolićev plan za Kosovo ne postoji.

"Evo već šest meseci oni najavljuju neki famozni plan o Kosovu, za koji ja odgovorno tvrdim da ne postoji. Takođe, tvrdim da je njihovo lažno pozivanje na konsenzus da nećemo priznati Kosovo i da Kosovo neće biti članica UN opštepoznata tačka politike ove države. Odgovorno tvrdim da su sva naša tumačenja pretočena u odluke Vlade Srbije".

"Ja ih pozivam, ako su toliko veliki branitelji srpstva i ako naši sporazumi ne valjaju: hitno ih gospodo ukinite, a nas pozovite na političku i krivičnu odgovornost!".

Stefanović smatra da "nas čekaju jako teška vremena", ako je domet kosovske politike vlasti koja se formira da sprečava da Kosovo dobije stolicu u UN i da UN uključi u pregovore o Kosovu.

 

 

 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir