Stefanović: Nikolić nema plan za Kosovo

Politika

Autor:

Evo već šest meseci oni najavljuju neki famozni plan o Kosovu, za koji ja odgovorno tvrdim da ne postoji. Takođe, tvrdim da je njihovo lažno pozivanje na konsenzus da nećemo priznati Kosovo i da Kosovo neće biti članica UN opštepoznata tačka politike ove države, rekao je šef pregovaračkog tima Beograda

 brisel, vladimir jovicic, robert kuper, borko stefanovic,

BEOGRAD - Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović rekao je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić i SNS nemaju plan za Kosovo i da napadima na pregovarački tim traže alibi za političku neutemeljenost.

U izjavi za Slobodnu Evropu on ih je pozvao i da do sada postignute sporazume sa Prištinom, ako ne valjaju, ukinu, a pregovarački tim pozovu na političku i krivičnu odgovornost.

"To je skupina nesposobnih, nedefinisanih ljudi koji nemaju nikakav plan i program i koji stalnim blaćenjem pregovaračkog tima pokušavaju da nađu alibi za svoju političku neutemeljenost i, uopšte, za jednu apsolutno amorfnu masu koju predstavlja Srpska napredna stranka i njen lider Tomislav Nikolić", rekao je Stefanović.

Stefanović tvrdi da Nikolićev plan za Kosovo ne postoji.

"Evo već šest meseci oni najavljuju neki famozni plan o Kosovu, za koji ja odgovorno tvrdim da ne postoji. Takođe, tvrdim da je njihovo lažno pozivanje na konsenzus da nećemo priznati Kosovo i da Kosovo neće biti članica UN opštepoznata tačka politike ove države. Odgovorno tvrdim da su sva naša tumačenja pretočena u odluke Vlade Srbije".

"Ja ih pozivam, ako su toliko veliki branitelji srpstva i ako naši sporazumi ne valjaju: hitno ih gospodo ukinite, a nas pozovite na političku i krivičnu odgovornost!".

Stefanović smatra da "nas čekaju jako teška vremena", ako je domet kosovske politike vlasti koja se formira da sprečava da Kosovo dobije stolicu u UN i da UN uključi u pregovore o Kosovu.

 

 

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Potrebno je da se uspostave jasni mehanizmi za kontrolu porekla imovine Ivica Dačić, šef SPS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!