Stefanović: Nikolić nema plan za Kosovo

Politika

Autor:

Evo već šest meseci oni najavljuju neki famozni plan o Kosovu, za koji ja odgovorno tvrdim da ne postoji. Takođe, tvrdim da je njihovo lažno pozivanje na konsenzus da nećemo priznati Kosovo i da Kosovo neće biti članica UN opštepoznata tačka politike ove države, rekao je šef pregovaračkog tima Beograda

 brisel, vladimir jovicic, robert kuper, borko stefanovic,

BEOGRAD - Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović rekao je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić i SNS nemaju plan za Kosovo i da napadima na pregovarački tim traže alibi za političku neutemeljenost.

U izjavi za Slobodnu Evropu on ih je pozvao i da do sada postignute sporazume sa Prištinom, ako ne valjaju, ukinu, a pregovarački tim pozovu na političku i krivičnu odgovornost.

"To je skupina nesposobnih, nedefinisanih ljudi koji nemaju nikakav plan i program i koji stalnim blaćenjem pregovaračkog tima pokušavaju da nađu alibi za svoju političku neutemeljenost i, uopšte, za jednu apsolutno amorfnu masu koju predstavlja Srpska napredna stranka i njen lider Tomislav Nikolić", rekao je Stefanović.

Stefanović tvrdi da Nikolićev plan za Kosovo ne postoji.

"Evo već šest meseci oni najavljuju neki famozni plan o Kosovu, za koji ja odgovorno tvrdim da ne postoji. Takođe, tvrdim da je njihovo lažno pozivanje na konsenzus da nećemo priznati Kosovo i da Kosovo neće biti članica UN opštepoznata tačka politike ove države. Odgovorno tvrdim da su sva naša tumačenja pretočena u odluke Vlade Srbije".

"Ja ih pozivam, ako su toliko veliki branitelji srpstva i ako naši sporazumi ne valjaju: hitno ih gospodo ukinite, a nas pozovite na političku i krivičnu odgovornost!".

Stefanović smatra da "nas čekaju jako teška vremena", ako je domet kosovske politike vlasti koja se formira da sprečava da Kosovo dobije stolicu u UN i da UN uključi u pregovore o Kosovu.

 

 

 

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Sve Dinkićeve afere bilo bi lako procesuirati, ali nemoguće je jer on ima podršku u delovima pravosuđa i vlasti Dušan Janjić, analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde