Stefanović: Nikolić nema plan za Kosovo

Politika

Autor:

Evo već šest meseci oni najavljuju neki famozni plan o Kosovu, za koji ja odgovorno tvrdim da ne postoji. Takođe, tvrdim da je njihovo lažno pozivanje na konsenzus da nećemo priznati Kosovo i da Kosovo neće biti članica UN opštepoznata tačka politike ove države, rekao je šef pregovaračkog tima Beograda

 brisel, vladimir jovicic, robert kuper, borko stefanovic,

BEOGRAD - Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović rekao je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić i SNS nemaju plan za Kosovo i da napadima na pregovarački tim traže alibi za političku neutemeljenost.

U izjavi za Slobodnu Evropu on ih je pozvao i da do sada postignute sporazume sa Prištinom, ako ne valjaju, ukinu, a pregovarački tim pozovu na političku i krivičnu odgovornost.

"To je skupina nesposobnih, nedefinisanih ljudi koji nemaju nikakav plan i program i koji stalnim blaćenjem pregovaračkog tima pokušavaju da nađu alibi za svoju političku neutemeljenost i, uopšte, za jednu apsolutno amorfnu masu koju predstavlja Srpska napredna stranka i njen lider Tomislav Nikolić", rekao je Stefanović.

Stefanović tvrdi da Nikolićev plan za Kosovo ne postoji.

"Evo već šest meseci oni najavljuju neki famozni plan o Kosovu, za koji ja odgovorno tvrdim da ne postoji. Takođe, tvrdim da je njihovo lažno pozivanje na konsenzus da nećemo priznati Kosovo i da Kosovo neće biti članica UN opštepoznata tačka politike ove države. Odgovorno tvrdim da su sva naša tumačenja pretočena u odluke Vlade Srbije".

"Ja ih pozivam, ako su toliko veliki branitelji srpstva i ako naši sporazumi ne valjaju: hitno ih gospodo ukinite, a nas pozovite na političku i krivičnu odgovornost!".

Stefanović smatra da "nas čekaju jako teška vremena", ako je domet kosovske politike vlasti koja se formira da sprečava da Kosovo dobije stolicu u UN i da UN uključi u pregovore o Kosovu.

 

 

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (18)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • ČUČUK STANA

  ČUČUK STANA

  NIJE SRBIJA ŠAKA PIRINČA, DA JE POZOBA SVAKA VRANA KOJU VETAR NANESE.ss- MILOŠ OBILIĆ

  34 Odgovori 
 • pERA

  pERA

  pokusacu da ti odg kroz primer: recimo, kada ti neko zauzme stan(milom ili silom) on je tu i stan je trenutno njegov posto je jaci. Al ako ti taj stan tom nekom ne prodas on ce opet biti tvoj makar proslo i 500 godina, a kad prodas...cao!

  19 Odgovori 
 • SOKO @@

  SOKO @@

  Pero,bas tako!zato su mnogi ljuti na mene,pa cak znaju da sam 100% u pravu,ipak dobijam minus bez obzira koi je naslov..A rekao sam da su mnogi prodali dedovinu i baskare se ovde po Beogradu,cak ih nasa deca mole za zaposlenje,a pri tom,i od drzave ocekuju stan kao izbeglice,a pri tom i imaju po dva tri stana koja izdaju pod kiriju !Svaka cast onim ... više ljudima koji su jos uvek na KOS !Voleo bih licno da porazgovaram sa ovim sa slike,i to javno,na ovu temu!!!!

  19 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Sindjelich 2

  Sindjelich 2

  Borise, u potpuno se slazem stobom, u naj krace vreme ,,srpska vlada bi trebala ponistiti vase i siptarske pregovore u Briselu, ako se utvrdi da niste vodili pregovore u skladu sa srpski ustav,onda vas treba kaznit za izdaju srbiju, ili vas ostaviti na mir".

  2 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rezolucija o Šešelju nema nikakav značaj i biće zaboravljena za dva dana Rasim Ljajić ministar u vladi srbije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!