Kosovska kriza

Stefanović: Uskoro državna platforma o Kosovu

Politika

Autor:

Predsednik Skupštine Srbije je kazao da bi platforma za KiM trebalo da predvidi "crvene linije" koje Srbija ne može preći i da, istovremeno, da smernice pregovaračima u predstojećem dijalogu sa Prištinom

Nebojša Stefanović, kosovo, dijalog, Beograd, Priština,

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović najavio je da će državna platforma o Kosovu biti predstavljena javnosti u narednih nekoliko nedelja, a čim bude spremna za skupštinsku raspravu, uvrstiće je u dnevni red parlamenta.

"U narednih nekoliko nedelja, državna platforma o Kosovu pojaviće se u javnosti, a kada bude spremna za skupštinsku raspravu, biće mi veliko zadovoljstvo da je uvrstim u dnevni red", rekao je Stefanović i dodao da očekuje da će platforma dobiti najširu podršku javnosti i političkih aktera.

On je kazao da bi platforma za KiM trebalo da predvidi "crvene linije" koje Srbija ne može preći i da, istovremeno, da smernice pregovaračima u predstojećem dijalogu sa Prištinom.

"Cilj je da se obezbedi najšira podrška javnosti, a ne samo političkih aktera. Očekujem da će najveći broj stranaka da se složi sa platformom. Ne bih voleo da to bude pitanje politikantstva, jer je Kosovo izuzetno važno nacionalno pitanje", rekao je za Novosti.

Što se tiče pregovora s Prištinom, Stefanović je rekao da za sada ne zna kakav će biti model, i dodao da bi parlament usvajanjem platforme dao "ključne smernice našem timu u nastavku dijaloga, ali to bi bila i svojevrsna podrška pregovaračima".

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Sve Dinkićeve afere bilo bi lako procesuirati, ali nemoguće je jer on ima podršku u delovima pravosuđa i vlasti Dušan Janjić, analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde