Kosovska kriza

Stefanović: Uskoro državna platforma o Kosovu

Politika

Autor:

Predsednik Skupštine Srbije je kazao da bi platforma za KiM trebalo da predvidi "crvene linije" koje Srbija ne može preći i da, istovremeno, da smernice pregovaračima u predstojećem dijalogu sa Prištinom

Nebojša Stefanović, kosovo, dijalog, Beograd, Priština,

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović najavio je da će državna platforma o Kosovu biti predstavljena javnosti u narednih nekoliko nedelja, a čim bude spremna za skupštinsku raspravu, uvrstiće je u dnevni red parlamenta.

"U narednih nekoliko nedelja, državna platforma o Kosovu pojaviće se u javnosti, a kada bude spremna za skupštinsku raspravu, biće mi veliko zadovoljstvo da je uvrstim u dnevni red", rekao je Stefanović i dodao da očekuje da će platforma dobiti najširu podršku javnosti i političkih aktera.

On je kazao da bi platforma za KiM trebalo da predvidi "crvene linije" koje Srbija ne može preći i da, istovremeno, da smernice pregovaračima u predstojećem dijalogu sa Prištinom.

"Cilj je da se obezbedi najšira podrška javnosti, a ne samo političkih aktera. Očekujem da će najveći broj stranaka da se složi sa platformom. Ne bih voleo da to bude pitanje politikantstva, jer je Kosovo izuzetno važno nacionalno pitanje", rekao je za Novosti.

Što se tiče pregovora s Prištinom, Stefanović je rekao da za sada ne zna kakav će biti model, i dodao da bi parlament usvajanjem platforme dao "ključne smernice našem timu u nastavku dijaloga, ali to bi bila i svojevrsna podrška pregovaračima".

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (9)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Tuta

  Tuta

  Mislim da bi se ovde trebali svi ujediniti bez obzira na to kojoj stranci pripadamo ili smo njeni simpatizeri! Kosovo je Srpsko i svi ga moramo štititi svim snagama!

  3 Odgovori 
 • Neko

  Neko

  Kososvo je Srpsko i svako ko može negativno komentarisati ovo može se zaključiti samo da nije Srbin!!!

  3 Odgovori 
 • Domino Dama

  Domino Dama

  Vec je vreme da nova vlada donese bolju platformu za nastavak pregova sa Pristinom.

  1 Odgovori 

Poslednji komentar

 • crni gruja

  crni gruja

  Bilo bi lepo da se oko ovako važnog pitanja saglase svi politički i drugi faktori u zemlji. Samo se bojim da će Borko Ja Sam Najpametniji Na Svetu Stefanović opet naći neke primedbe i biti protiv platforme.

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Šešelj je prilika da se Srbija obračuna s prošlošću Bakir Izetbegović, član Predsedništva BiH

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!