Stevanovića od bahatih policajaca čuva 2.000 ljudi

Kragujevac

Stevanovića od bahatih policajaca čuva 2.000 ljudi

Srbija -
Gradonačelnik Kragujevca izjavio da se njegova stranka Zajedno za Šumadiju samoorganizovala i podigla oprez na viši nivo radi "odbrane od bahatog dela policije" u tom gradu

KRAGUJEVAC - Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je da se njegova stranka Zajedno za Šumadiju samoorganizovala i podigla oprez na viši nivo radi "odbrane od bahatog dela policije" u tom gradu.

Na konferenciji za novinare, Stevanović je kazao da je više od 2.000 članova stranke organizovano kako bi se zaštitili da ih "ne prebijaju pripadnici policije".

U Zajedno za Šumadiju tvrde da je 10. septembra grupa nasilnika, među kojima su bili i policajci, pretukla funkcionera te stranke i direktora "Šumadija sajma" Ivicu Samailovića, zbog čega su podnete krivične prijave. Prema tvrdnjama stranke, postoji i video snimak tog incidenta koji će tokom naredne sedmice biti prikazan i novinarima u Kragujevcu.

"Zar ćemo da dozvolimo da urade to što su uradili Ivici ili da stave bombu pod kola i da ne znamo ko koga čuva", rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, funkcioneri stranke se više neće kretati sami, a biće organizovano i čuvanje njihovih automobila.

Stevanović je naveo da je o nezakonitim postupanjima načelnika policije i dela njegovog okruženja obaveštena unutrašnja kontrola i antikorupcijski tim MUP koji je u Kragujevcu, a da je 11. septembra obaveštenje s dokazima prosledio i predsedniku Vlade Srbije i ministrima.

"Ovo nije nikakav moj lični sukob ili sukob stranke s načelnikom Policijske uprave u Kragujevcu, ovo ponašanje je odbrana grada od grupe ljudi u policiji", rekao je gradonačelnik Kragujevca.

Prema njegovim rečima, i u policiji postoji strah od grupice policajaca koji se bahato ponašaju, obezbeđuju privatne lokale, reketiraju, biju ljude po ulici. Stevanović je dodao da ne razume zbog čega ne reaguje državni tužilac i pozvao ga da reaguje na prijave i korupciju u policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track