Prikaži najnovije vesti
sanja đurić, komentar dana

Stradali su nedužni

Komentar 5

Odeš u beli svet da radiš svoj posao, na nesreću, zahvati te haos i rat u tom belom svetu, „greškom“ zapadneš šaka opasnim teroristima i vrate te u tvoju domovinu u kovčegu! Nažalost, to se više ne dešava tamo nekom drugom. Ta nesreća dogodila se i svima nama - Slađani i Jovici, službenicima srpske ambasade u Libiji, njihovim porodicama, prijateljima, komšijama, građanima Srbije. Taj prokleti terorizam! Prokleti IS! Desio se i nama. Srbija se prvi put našla u zamci talačke krize i, nažalost, usred nesrećnih okolnosti izgubila svoja dva službenika, koja su stradala od američkih bombi.

I Slađana i Jovica naši su heroji. Nastradali su nedužni, radeći svoj posao u ovoj ratom zahvaćenoj zemlji.

Tužna vest da dvoje srpskih državljana više nisu među živima bila je poput košmara prvog dana vikenda i bolela kao šamar, jer su dve porodice ostale bez svojih najvoljenijih, zaposleni u ministarstvu bez svojih dugogodišnjih saradnika a prijatelji i kumovi bez svojih drugova.

Nada i strepnja da će se živi i zdravi vratiti svojim kućama nestala je u deliću sekunde, a sećanje da je Srbija imala i izgubila dvoje hrabrih diplomatskih predstavnika ostaće bolna rana u istoriji naše diplomatije.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir