STRAVIČNO SILOVANJE U INDIJI: Četvorica muškaraca napastvovala devojku (20) jer je jela govedinu
Foto: Reuters 3 Sep 2015

Horor

STRAVIČNO SILOVANJE U INDIJI: Četvorica muškaraca napastvovala devojku (20) jer je jela govedinu

Planeta -

Dvadesetogodišnja Indijka izjavila je da su je brutalno silovala četvorica muškaraca jer je jela govedinu zato što je muslimanka, objavio je u ponedeljak BBC.

Brojnim indusima krava je sveta životinja i njihovo ubijanje zabranjeno je u nekoliko indijskih država.

Žena (20) tvrdi da su napadači pre dve nedelje silovali nju i njenu četrnaestogodišnju nećaku, iako nisu konzumirale govedinu.

Rekla je i da su muškarci pretukli njenog ujaka i ujnu do smrti u njihovom domu u Mevatu, regiji u kojoj dominiraju muslimani. Sva četvorica su privedena i optužena za silovanja i ubistva.

Iako se silovanje dogodilo pre dve nedelje, informacije o incidentu su tek izašle u javnost.

"Optuženi muškarci su rekli da smo konzumirale govedinu i da zbog toga moramo biti kažnjene. Čak su meni i mojoj porodici pretili ubistvom, ako ikad ikome kažemo šta nam se dogodilo", rekla je sirota devojka.

Regija Mevat, od indijskoga glavnog grada Nju Delhija udaljena oko 100 kilometara, nedavno je došla na naslovnice novina pošto je jedan visoki zvaničnik novinarima rekao kako bi policija trebalo da proveravati sadrže li neka tradicionalna indijska mesna jela govedinu.

"Muslimanska zajednica šokirana je i uplašena zbog strašnih napada koji se nikada dosad nisu događali ovde", rekao je vođa muslimanske zajednice u Mevatu Ramzan Čaudhari.

Neki smatraju da su napadi planirani kako bi se između hindusa i muslimana stvorio jaz.

"Još od nezavisnosti nismo imali nikakvih verskih napetosti. Hindusi i muslimani ovde su oduvek živeli u miru. Moguće je da je incident planiran kako bi podstakao verske napetosti u regiji", rekao je član regionalne advokatske komore, Abid Kan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track