Stvar je u organizaciji

Komentar dana

Stvar je u organizaciji

Komentar dana -

Dresovi Partizana i Crvene zvezde, ali i funkcije u pomenuta dva kluba postali su kao majica „Ramonsa“ ili „starke“ - nekad su ih nosili ljudi sa stilom i idejom, a danas ih nosi svaki indijanac.

Klinci iz Humske i Ljutice Bogdana prolazili su sedam terasa čistilišta da bi došli do raja zvanog prvi tim, dok danas te prepreke uglavnom prolaze oni koji, da je sreće, ne bi smeli ni da se šetaju pored JNA i Marakane. Ista stvar je i s funkcionerima.

Tu su neki čiji se životni cilj ispunio plaćanjem ručka na potpis i gledanjem utakmice iz svečane lože.Dobro, pa gde onda završe oni koji su zbog pomenutih spodoba izgubili mesto koje im pripada?

Pa, naravno, u Čukaričkom! Na Banovom brdu, gde je pre nekoliko godina stara Čuka bankrotirala, nikao je novi klub, starog imena i modernih pogleda na fudbal.

Plate nisu velike, ali su redovne. Tamo nisu oni kojima je glavni kvalitet ljubav prema klubu, već oni koji ga za novac koji dobijaju poštuju i znaju svoja prava, ali i obaveze.

To je suština dobrog poslovanja, a ključna reč je privatizacija i to nedostaje večitima. Da imaju takav sistem, ne bi došli u situaciju da oterana deca iz Partizana i Zvezde podižu trofej u dresu Čukaričkog. Ali nije stvar samo u kupu već u celoj organizaciji kluba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track