Prikaži najnovije vesti
Vojislav Šešelj, aleksandar martinovic. borovic, tuzilastvo

Suđenje Vojislavu Šešelju pri kraju

Politika 33

BEOGRAD - Najdužem suđenju u Haškom tribunalu izgleda da se nazire kraj! Maratonski sudski postupak koji se od februara 2003. vodi u Hagu protiv Vojislava Šešelja trebalo bi da bude završen do kraja ove godine, tvrde sagovornici Kurira. Prema njihovim rečima, sada sve zavisi od stava lidera SRS.

BEOGRAD - Najdužem suđenju u Haškom tribunalu izgleda da se nazire kraj!
Maratonski sudski postupak koji se od februara 2003. vodi u Hagu protiv Vojislava Šešelja trebalo bi da bude završen do kraja ove godine, tvrde sagovornici Kurira. Prema njihovim rečima, sada sve zavisi od stava lidera SRS.

- Sud je završio svoje, kao i Tužilaštvo, i sada je lopta u Šešeljevom dvorištu. Zavisi kako će odlučiti da se ponaša. Ako kaže da ništa nije dokazano i da nema potrebe da iznosi dokaze, onda će suđenje biti gotovo do kraja godine. Ako odluči da izvodi dokaze, onda će trajati duže - ističe advokat Toma Fila.
I član pravnog tima za odbranu lidera SRS Aleksandar Martinović kaže da bi do kraja godine sudski postupak protiv Šešelja trebalo da bude okončan.

- Sudsko veće ima još dva svedoka koji treba da budu ispitani u julu i pretpostavljam da bi do kraja godine postupak trebalo da bude okončan. Šešelj je podneo zahtev da se suđenje okonča jer nijedna tačka optužnice nije dokazana. O tom zahtevu sud treba da odlučuje u septembru - poručuje Martinović.

S druge strane, advokat Borivoje Borović upozorava da bi suđenje Vojislavu Šešelju moglo da traje još dve godine.
- Smatram da je Šešelj nevin, ali i da je upao u zamku Tužilaštva i suda. Zapao je u procesne zamke više svojom voljom, a delimično i nepoznavanjem procedure - tvrdi Borović i dodaje da je sudsko veće, da bi sprečilo njegov štrajk glađu, dopustilo Šešelju da iznosi predloge koji nisu u skladu s procedurom.
- Sud prividno vodi računa o njegovom pravima, ali će na kraju utvrditi da je on imao izvesnu kontrolu nad ljudima koji su počinili zločine - zaključuje Borović.

Katarina Blagović

Voja nekome smeta!

Supruga Vojislava Šešelja Jadranka kaže da Tribunal u Hagu na sve načine pokušava da produži suđenje.
- Daju nebulozna objašnjenja kako bi Vojislav tamo sedeo što duže jer nekome očito smeta. Tribunal bi bio poražen ako kaže da su ga tamo džabe držali sedam godina - kaže Šešeljeva.
 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 3 komentara