Suđenje Vojislavu Šešelju pri kraju

Politika

Autor:

BEOGRAD - Najdužem suđenju u Haškom tribunalu izgleda da se nazire kraj! Maratonski sudski postupak koji se od februara 2003. vodi u Hagu protiv Vojislava Šešelja trebalo bi da bude završen do kraja ove godine, tvrde sagovornici Kurira. Prema njihovim rečima, sada sve zavisi od stava lidera SRS.

Vojislav Šešelj, aleksandar martinovic. borovic, tuzilastvo

BEOGRAD - Najdužem suđenju u Haškom tribunalu izgleda da se nazire kraj!
Maratonski sudski postupak koji se od februara 2003. vodi u Hagu protiv Vojislava Šešelja trebalo bi da bude završen do kraja ove godine, tvrde sagovornici Kurira. Prema njihovim rečima, sada sve zavisi od stava lidera SRS.

- Sud je završio svoje, kao i Tužilaštvo, i sada je lopta u Šešeljevom dvorištu. Zavisi kako će odlučiti da se ponaša. Ako kaže da ništa nije dokazano i da nema potrebe da iznosi dokaze, onda će suđenje biti gotovo do kraja godine. Ako odluči da izvodi dokaze, onda će trajati duže - ističe advokat Toma Fila.
I član pravnog tima za odbranu lidera SRS Aleksandar Martinović kaže da bi do kraja godine sudski postupak protiv Šešelja trebalo da bude okončan.

- Sudsko veće ima još dva svedoka koji treba da budu ispitani u julu i pretpostavljam da bi do kraja godine postupak trebalo da bude okončan. Šešelj je podneo zahtev da se suđenje okonča jer nijedna tačka optužnice nije dokazana. O tom zahtevu sud treba da odlučuje u septembru - poručuje Martinović.

S druge strane, advokat Borivoje Borović upozorava da bi suđenje Vojislavu Šešelju moglo da traje još dve godine.
- Smatram da je Šešelj nevin, ali i da je upao u zamku Tužilaštva i suda. Zapao je u procesne zamke više svojom voljom, a delimično i nepoznavanjem procedure - tvrdi Borović i dodaje da je sudsko veće, da bi sprečilo njegov štrajk glađu, dopustilo Šešelju da iznosi predloge koji nisu u skladu s procedurom.
- Sud prividno vodi računa o njegovom pravima, ali će na kraju utvrditi da je on imao izvesnu kontrolu nad ljudima koji su počinili zločine - zaključuje Borović.

Katarina Blagović

Voja nekome smeta!

Supruga Vojislava Šešelja Jadranka kaže da Tribunal u Hagu na sve načine pokušava da produži suđenje.
- Daju nebulozna objašnjenja kako bi Vojislav tamo sedeo što duže jer nekome očito smeta. Tribunal bi bio poražen ako kaže da su ga tamo džabe držali sedam godina - kaže Šešeljeva.
 

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Trebalo bi jasno i glasno, i s dokazima, reći koji su političari plaćali prostitutke Božidar Spasić, bivši radnik DB

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde