Prste da poližeš

Švajcarski rešti

Recept

Prste da poližeš, recept dana, Švajcarski rešti,

 

Sastojci:
♦ 5 krompira
♦ so
♦ biber
♦ ulje

Priprema:
Očistite krompir, i tako neoljuštenog ga stavite da se kuva (ne sme da bude prekuvan, kako bi se bolje rendao i pržio). Kada se delimično skuva, izvadite ga iz vode, oljuštite koricu i ostavite da se prohladi. Još dok je mlak, izrendajte ga, posolite ili stavite biozačin, malo pobiberite i stavite da se prži na malo ulja u prethodno zagrejanom teflonskom tiganju. Krompir rasporedite po celom tiganju, da ispadne kao palačinka.
Rešti pržite od sedam do deset minuta, tačnije dok ne porumeni, izvadite ga na tanjir i jedite dok je vruć.

 

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Vučićeva poseta Tirani je otvaranje kanala direktne komunikacije i dobar početak Dragomir Anđelković, politički analitičar
Prati Kurir na Facebooku!