Prste da poližeš

Švajcarski rešti

Recept

Prste da poližeš, recept dana, Švajcarski rešti,

 

Sastojci:
♦ 5 krompira
♦ so
♦ biber
♦ ulje

Priprema:
Očistite krompir, i tako neoljuštenog ga stavite da se kuva (ne sme da bude prekuvan, kako bi se bolje rendao i pržio). Kada se delimično skuva, izvadite ga iz vode, oljuštite koricu i ostavite da se prohladi. Još dok je mlak, izrendajte ga, posolite ili stavite biozačin, malo pobiberite i stavite da se prži na malo ulja u prethodno zagrejanom teflonskom tiganju. Krompir rasporedite po celom tiganju, da ispadne kao palačinka.
Rešti pržite od sedam do deset minuta, tačnije dok ne porumeni, izvadite ga na tanjir i jedite dok je vruć.

 

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nije loto više ono što je bio. Vratite nam Suzanu Mančić Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd
Prati Kurir na Facebooku!