SVE MOŽE KAD SI U VLASTI: Zukorlićev univerzitet naprasno dobija akreditaciju!
Foto: Fonet

Posle čak 12 godina rada

SVE MOŽE KAD SI U VLASTI: Zukorlićev univerzitet naprasno dobija akreditaciju!

Društvo -

Univerzitet u Novom Pazaru će dobiti akreditaciju, njegove diplome su i sada validne. U ovom slučaju Vlada je imala mnogo više osećaja za potrebe društva nego što su to pokazali pojedini članovi Akreditacione komisije, rekao je Zukorlić

NOVI PAZAR - Posle čak 12 godina rada, Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, čiji je vlasnik narodni poslanik i predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje Muamer Zukorlić, konačno će dobiti akreditaciju.

Da će se to desiti, potvrdio je i sam Zukorlić, koji nije mogao da precizira datum, ali jeste da je akreditacija u toku.

- Univerzitet u Novom Pazaru će dobiti akreditaciju, njegove diplome su i sada validne. U ovom slučaju Vlada je imala mnogo više osećaja za potrebe društva nego što su to pokazali pojedini članovi Akreditacione komisije - rekao je Zukorlić.

Ono što je još zanimljivije, jeste da Internacionalni univerzitet od početka rada nije dobio akreditaciju, ali će to uspeti baš sada kada je Zukorlić postao deo vladajuće većine. Ova obrazovna ustanova osnovana je 2002. godine, ali mu je 2011. odbijena akreditacija, posle tri godine čekanja.

Međutim, Zukorlić vidi stvari malo drugačije i navodi da do akreditacije nikada nije došlo jer je bilo “brutalnog kršenja zakona od pojedinih članova Akreditacione komisije“.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track