Prvi činovi

SVE SPREMNO: U subotu promocija najmlađih oficira Vojske Srbije!

Društvo

Autor:

Načelnik Vojne akademije general major Mladen Vuruna je pozvao i građane Beograda i Srbije da dođu u subotu i da uveličaju svečanaost povodom promocije najmlađe generacija oficira koja će početi u 17.30 sati

Promocija oficira Vojske Srbije

BEOGRAD - Promocija najmlađe klase oficira Vojske Srbije - njih 162 među kojima je 29 devojaka biće organizovana, u subotu, 14. septembra u centru Beograda, u prisustvo najvišeg vojnog i državnog rukovodstva.

"Unapredićemo u čin potporučnika Vojske Srbije 162 kadeta - 158 je završilo školovanje u našoj Vojnoj akademiji a četvorica u inostranstvu", izjavio je načelnik Vojne akademije general major Mladen Vuruna.

On je precizirao i da je među 162 kadeta iz 134. klase Vojne akademije i 29 devojaka, budućih potporučnica Vojske Srbije.

Vuruna je naveo i da će svi oni otići da rade u jedinicama naše vojske i da su, po završetku školovanja postali pripadnici roda pešadije, oklopnih jedinica, artiljerija, avijacija i pet opštih i logističkih službi.

"Na svečanosti očekujemo goste - predsednika Srbije, premijera, članove vlade, načelnika Generalštaba, predstavnike crkvi i verskih zajednica, akademskih zajednica, rodbinu, prijatelje, roditelje naših najmlađih oficira i goste iz inostranstva", rekao je on.

Vuruna je naveo i da na svečanost, koja će biti organizovana na platou ispred Doma Narodne skupštione treba da dođu kadeti iz vojnih akademija Francuske, Nemačke, Češke, Slovačke i Alžira.

On je pozvao i građane Beograda i Srbije da dođu u subotu i da uveličaju svečanaost povodom promocije najmlađe generacija oficira koja će početi u 17.30 sati.

Vuruna je naveo i da će program svečnosti biti organizovan na najvišem državnom i vojnom nivou i da će svečani defile kadeta biti praćen i letačkim programom.

Prema protokolu svečanosti, planirano je da predsednik Srbije uruči tradicionalna vojnička odličja - oficirske sablje trojici najboljih u rangu, najavilo je prethodno MInistarstvo odbrane.

Prvi u rangu je Ivan Sibinović, studijski program vojno vazduhoplovstvo, pilot helikoptera, drugi u rangu je Siniša Čabarkapa, studijski program logistika odbrane, finansije a treće rangirani je Dimitrije Bećarević studijski program vojno vazduhoplovstvo, pilot aviona.

Najuspešnijim kadetima vida Kopnene vojske i Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane pištolje sa posvetom uručiti ministar odbrane, navelo je u saopštenju resorno ministarstvo.

U vidu Kopnena vojska najbolji je Nemanja Smajović, studijski program logistika odbrane, finansije dok je u vidu Vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana najuspšniji Ivan Mudri, studijski program vojno vazduhoplovstvo, pilot helikoptera.

Uz 162 kadeta i kadetkinja iz Srbije, na svečanosti će biti promovisana u prve oficirske činove i četiri pripadnika Vojske Crne Gore.

Među najmlađim potporučnicima Vojske Srbije četvorica su završili vojne akademije u inostranstvu i to: Vazduhoplovnu-smer avijacija u SAD, Tehničku-smer vazduhoplovno-tehnička služba i Kopnenu-smer artiljerija u Grčkoj i akademiju Kopnene vojske-smer pešadija u Italiji.

U programu svečanosti učestvovaće avijacija Vojske Srbije, a biće prikazan egzercir Garde i muzički program Umetničkog ansambla ""Stanislav Binički"" i Reprezentativnog orkestra Garde.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Starlete ne biraju sredstva, ali to ne znači ni da su ovi drugi sveci Zlatko Nikolić, kriminolog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde