SVE VIŠE OBOLELIH ŠIROM SRBIJE: Zbog gripa zabranjene posete i u KC Kragujevac
Foto: Bogdan Vranješević

Alarmantna epidemiološka situacija

SVE VIŠE OBOLELIH ŠIROM SRBIJE: Zbog gripa zabranjene posete i u KC Kragujevac

Srbija -

U Kliničkom centru Kragujevac od danas su, zbog gripa, zabranjene posete bolesnicima, rekao je direktor te zdravstvene ustanove Predrag Sazdanović.

Kako je dodao, odluka je doneta kao preventivna mera protiv širenja virusa gripa, a u dogovoru sa gradskim Institutom za javno zdravlje.

Foto: AP
Foto: AP

Sazdanović je naveo i da se beleži povećan broj obolelih od gripa u tom gradu, te da će zabrana važiti dok epidemiološka situacija to bude zahtevala.

MINISTARSTVO PROSVETE ODLUČILO: Raspust produžen zbog gripa za 2 dana!

Pre nekoliko dana zabranjene su i posete klinikama Kliničkog centra Srbije u Beogradu. Naime, 29. decembra, na osnovu informacije Zavoda za zaštitu zdravlja Beograda o prijavi epidemije gripa, radi prevencije i kontrole širenja infekcije uvedena je zabrana poseta pacijentima na KCS.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kada je reč o Kliničkom centu Vojvodine, već ranije su zabranjene posete na Infektivnoj klinici, Internoj i Urgentnom centru. Na ostalim klinikama KC Vojvodine preporučeno je da se ne dolazi u posetu, rekla je portparolka kliničkog centra Jelena Jurišin.

KAKO RAZLIKOVATI PREHLADU OD GRIPA: Ovih 5 simptoma otkriva šta vas muči zimskih meseci

Prema rečima direktora KC Niš Zorana Radovanovića u toj ustanovi posete još uvek nisu zabranjene, ali će biti ukoliko bude procenjeno da je potrebno.

TEŠKA SITUACIJA U NIŠU: Povećan broj obolelih od gripa, jedan pacijent na respiratoru

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Evo kako se branimo od gripa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track