Tablet tanak kao papir

Tech

Naučnici univerziteta Kvins u Kanadi predstavili najtanji savitljivi ekran na svetu - „pejper tab“, koji će biti ugrađivan u računare

tablet, pejper tab, tanak tablet

Već za pet godina imaćemo tablet računare tanke poput lista papira

Pogled u budućnost.
Naučnici univerziteta Kvins u Kanadi predstavili su revolucionarni savitljivi ekran debljine lista papira - „pejper tab“, koji ne može da se polomi.
Ekran od 10,7 inča razvijen je u saradnji sa tehnološkim kompanijama „Plastik lodžik“ i „Intel labs“ i koristi procesor „Intel kor 5“ druge generacije. „Pejper tab“ biće predstavljen ove nedelje na sajmu elektronike u američkom gradu Las Vegasu.
Iz kompanije „Intel“ kažu da će ova tehnologija u jednom trenutku potpuno da zameni tradicionalne ekrane, pa čak i listove papira.

- Za 5-10 godina većina kompjutera, od laptopa do tableta, izgledaće upravo poput ovog - rekao je Rajan Brotman, naučnik iz „Intela“.
Savitljivi ekrani mogli bi da dovedu i do novog koncepta radne površine - umesto da se na monitoru otvara više prozora za pretragu sadržaja, korisnici će imati više „listova“, po jedan za svaku aplikaciju. „Pejper tab“ će moći da se koristi za čitanje elektronskih knjiga, a stranice će se okretati jednostavnim savijanjem ekrana. Revolucionarni ekrani su i interaktivni, pa ih je, na primer, moguće i zajedno kombinovati kako bi se dobio veći prikaz slike.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Važno je da sporazum zaživi i da srpska zajednica pokaže želju za mirnim životom na KiM Milorad Dodik, predsednik RS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!