TAČI PROVOCIRA, DAČIĆ MU ODGOVARA: OVK je ta koja je počinila GENOCID NAD SRPSKIM NARODOM na Kosmetu
Foto: Dragana Udovičić

Propala mu ideja o vojsci, pa sad izmišlja

TAČI PROVOCIRA, DAČIĆ MU ODGOVARA: OVK je ta koja je počinila GENOCID NAD SRPSKIM NARODOM na Kosmetu

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik srpske vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da kosovski predsednik Hašim Tači nastavlja sa provokacijama i da, nakon što je njegova ideja o formiranju tzv. vojske Kosova doživela debakl, on pokušava da prebaci pažnju domaće javnosti na drugu temu - tužbu protiv Srbije za genocid.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Dačić kaže da je naročito poznato da Srbija nije počinila genocid na Kosovu, već je OVK počinila genocid nad srpskim narodom.O tome, kako navodi, svedoče i podaci koliko je danas manje Srba na Kosovu i Metohiji nego pre 1999. godine.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Uostalom, čak ni Haški tribunal ni njegovo tužilaštvo nikad nije optužilo Srbiju za genocid, već je fomiran Specijalni sud za zločine OVK, ukazao je Dačić i dodao: "Tako da će zločinci iz OVK na sud, a ne Srbija", poručio je Dačić.

Dačić je takođe ukazao da Tači zna da od toga nema ništa, jer tzv. Kosovo nije član UN-a i nema pravo da tuži Međunarodnom sudu pravde u Hagu.Napomenuo je i da je zakon o formiranju kosovske vojske povučen pod pritiskom međunarodne zajednice.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 05.04.2017: Da li će sutra biti doneta odluka o izručenju Haradinaja?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track