Lider demokrata o izborima, stranci, protivkandidatima

Tadić: DS nije koza nostra

Politika

Autor:

Samo smo Mićunović, Đurišić i ja bili za to da odemo u opoziciju, ali samo morao da poštujem odluku Predsedništva iako sam bio uveren da od pregovora nema ništa pošto je Ivica Dačić rekao da se zna ko je premijer, kaže Tadić

Mlađan Dinkić, Boris Tadić, pomirenje, koalicija, nova vlada,

BEOGRAD - Lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da neće dopustiti da ta stranka postane poslovni klub i da neće dozvoliti da rad za sebe obezbeđuje napredovanje, a ne rad za organizaciju i za opštu stvar.
"A upravo se to događa sa Draganom Đilasom i beogradskim odborom", rekao je Tadić i dodao da je Đilas radio za sebe i lokalne izbore, "ali nije doprineo dovoljno na parlamentarnim i predsedničkim izborima". Tadić smatra da sebičluk urušava DS i smanjuje njen kredibilitet.

"Takođe, ni stranka ne može da radi samo u sopstvenom interesu, ona nije "koza nostra" institucija koja rešava pitanja važna za tu grupu ljudi", kazao je predsed nik DS-a. On je otkrio da je iz radova svog oca odavno naučio da politika podrazumeva i legalitet i legitimitet.
"Ali samo smo Dragoljub Mićunović, Marko Đurišić i ja bili za to da odemo u opoziciju. Većina Predsedništva je ultimativno tražila da ja vodim pregovore o vladi i da budem premijer", rekao je Tadić i dodao da su se s stim stavom slagali i mnogi ljudi koji kreiraju našu političku javnost.

"Bio je to težak trenutak za mene. Morao sam da pogazim datu reč, što je u politici opasno. Učinio sam to jer me je obavezivala odluka većine Predsedništva stranke, iako sam bio uveren da od pregovora nema ništa pošto je Ivica Dačić u kampanji rekao da se zna ko je premijer", objasnio je Tadić. 
Predsednik DS je istakao da su baš oni koji su insistirali da vodi pregovore o vladi, izneli zahtev da se nakon toga povuče.

"Pitao sam se zašto i video sam da postoje nova savezništva unutar stranke sa ljudima koji su godinama na klupi za rezervne igrače zbog veza sa aferama iz prošlosti, na primer slučajem "Bodrum" i sa centrima krupnog kapitala. Shvatio sam da su počeli pregovori o promeni DS i tada sam odlučio da to ne dozvolim, jer imam odgovornost za Demokratsku stranku. Dakle, neću dozvoliti da DS postane poslovni klub", naglasio je on. 
Tadić je rekao da DS prati stereotip da je u vezi sa krupnim kapitalom i dodao da je ta veza prekinuta baš u njegovom mandatu.

Na pitanje da li se viđa s Đilasom, on je rekao da se nije ni čuo ni video posle sednice Glavnog odbora, ali da "nije promenio normalnu komunikaciju" s njim, rekao je Tadić u intervjuu za Politiku.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (80)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • PRINCIP

  PRINCIP

  Koza nostra ima principe i kodekse koji su za postovanje ma koliko se mi ne slagali s onim cime se ta organizacija bavi.A u slucaju Ds,radi se o lopovsko hohstaplerskom drustvu koje nema nikakve principe i kodekse vec je na stetu miliona gradjana a u korist nekolicine iz njihovog kruga ojadila i opljackala sopstveni narod i unizila drzavu svojom sl ... više uganskom i kapitulanskom politikom.Zato ako ima imalo pravde i pravicnosti gospodine Tadicu,Vama i vasima se mora suditi za veleizdaju drzave Srbije i srpskog naroda.

  126 Odgovori 
 • bob

  bob

  Koza nostra je blaga usporedba za DS...

  120 Odgovori 
 • Ne verujem

  Ne verujem

  Ti si hteo u opoziciju?????Ma,daj,koga lazes? Pomiri se sa tim i pocni da radis nesto...mada ne znam gde,jer ti i tebi slicni ste upropastili sve firme...Idi sa Micunom u penziju i uzivajte uz sah.....

  93 Odgovori 

Poslednji komentar

 • radoslav

  radoslav

  Za razliku od DS d.o.o ,u Koza Nosstri se biraju najbolji i oni imaju bar časti,i ne razmišljaju da naprave političku stranku,za razliku od DS.d.o.o i sličnih koji su od stranke napravili pljačkašku i veleizdajničku vlastodržačku mafiju.

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!