Pronađena lokacija

TAJNE PRIPREME: Budva domaćin prve CG gej parade

Planeta

Autor:

Upravo je ovaj grada, zbog sezone i velikog broja pripadnika LGBT zajednice koji letuju u ovome gradu, izabrana za mesto u kome će se pripadnici ove seksualne manjine prvi put javno okupiti

dragan bećirović, budva, obrad stanišić,

PODGORICA - Prva parada LGBT zajednice u Crnoj Gori, biće organizovana naredne sedmice u, po mnogima, najatraktivnijoj turističkoj destinaciji Budvi.

Iako se događaj drži u tajnosti, zbog bezbednosti, organizator, nevladina organizacija LGBT Forum Progres, koji vode Zdravko Cimbaljević i Aleksandar Zeković, nekoliko sedmica unazad uz podršku uprave policije i lokalne samouprave, priprema gej performans, koji će biti održan u metropoli turizma.

Upravo je Budva, zbog sezone i, kako piše list, velikog broja pripadnika LGBT zajednice koji letuju u ovome gradu, izabrana za mesto u kome će se pripadnici ove seksualne manjine prvi put u Crnoj Gori javno okupiti. Zbog bezbednosti učesnika, Vijesti ne žele da otkriju tačan datum i lokaciju održavanja parade.

Pripadnici "duginih boja" su o celom događaju obavestili budvansku filijalu Uprave policije, koja će zajedno sa pripadnicima Posebne i Interventne jedinice toga dana obezbeđivati događaj. Listu je u policiji potvrđeno da im je stigao dopis o svim pojedinostima, satnicom održavanja i lokacijom, kako bi njihovi službenici mogli na vreme da organizuju obezbeđenje ovog događaja.

Iako se priprema u tajnosti, o događaju su dobro upoznati i u Opštini Budva. Oni su dali punu podršku održavanju te manifestacije, a shodno dogovoru, kako bi se omogućila maksimalna bezbednost događaja i sprečio dolazak desničarskih i navijačkih grupa, koje bi eventualno mogle ugroziti održavanje manifestacije, organizatorima su garantovali da će ćutati .

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Tagovi

Komentari (7)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Мојтенегро

  Мојтенегро

  У Црну Гору ЛГБТ нијесу сексуална мањина.

  16 Odgovori 
 • kurbla

  kurbla

  toliko o cojstvu i junastvu...

  15 Odgovori 
 • danijela

  danijela

  Sramotno Crna Gooro

  12 Odgovori 

Poslednji komentar

 • tajna eu demokratija

  tajna eu demokratija

  Ako je u cg demokratija sto se kriju, a nijesu ni manjina.Cista paranoja.

  3 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rezolucija o Šešelju nema nikakav značaj i biće zaboravljena za dva dana Rasim Ljajić ministar u vladi srbije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!