TAJNE VEZE POLICIJE I TAJKUNA: Mišković Veljoviću dao stan u Belvilu?!

Nadležni državni organi češljaju direktora policije

TAJNE VEZE POLICIJE I TAJKUNA: Mišković Veljoviću dao stan u Belvilu?!

Društvo -
Proverava se da li „Delta holding“ otplaćuje stan u Belvilu od 84.804,3 evra Vitomiru Veljoviću, kao i to da li je ta nekretnina bila namenjena njegovom bratu Miloradu Veljoviću

BEOGRAD - Dobio stančić na luksuznoj lokaciji!Vitomir Veljović, brat direktora policije Milorada Veljovića, dobio je stan od vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića u Belvilu, i to pre hapšenja ovog tajkuna, saznaje Kurir.Firma preuzela dug- Sumnja se da je Vitomir Veljović zaključio ugovor o kupovini stana u Belvilu u lameli 4/1. Ubrzo nakon zaključenja toga ugovora, tačnije, 2012. godine, pojavljuje se grupa firmi Miroslava Miškovića - „Mioni“, „Florida bel“ i „Delta agrar“ - koja preuzima otplatu duga za šest stanova, četiri garažna mesta i jedan poslovni prostor. Među tim dugovima našao se i onaj od 84.804,3 evra koji je pripadao Vitomiru Veljoviću, a preuzela ga je jedna od ovih firmi - tvrdi naš izvor.On naglašava da državne službe proveravaju da li je taj stan bio namenjen Miloradu Veljoviću.Neistraženi odnos- To je još u fazi istrage, jer mora da se proveri da li je na taj način Mišković pokušao da korumpira direktora policije kako bi usporio istragu koja se vodi protiv njega i kupio vreme. Tu sumnju dodatno podgrejava informacija da je bilo manjkavosti u istrazi. Između ostalog, čudno je kako su inspektori mesecima proveravali poslovni odnos Darka Šarića i Miškovića prilikom izgradnje Belvila a da im ovo ime nije zapelo za oko. Pored toga, podaci do kojih su došle obaveštajne službe govore da su pojedinci iz policije medijima dostavljali informacije da je optužnica protiv Miškovića tanka. Kad se sve sabere i oduzme, više je nego indikativno da postoji neka veza.Zaštićeni od istragaNaš izvor tvrdi da ovo ne treba da čudi jer već postoje ozbiljni dokazi da je šef Radne grupe i zamenik načelnika UKP Bogdan Pušić štitio pojedine funkcionere DS i biznismene od istraga, a da s druge strane njega štiti Veljović iako je protiv njega, kao šef Unutrašnje kontrole, vodio istragu zbog iznude i reketiranja vlasnika Pivare MB Bogdana Rodića.

Nemam brata sa stanom u BelviluDirektor policije Milorad Veljović izričito tvrdi da nema brata Vitomira ni u daljoj familiji.- Nemam nikakvog brata, ni po tom imenu ni koji ima stan u Belvilu - rekao nam je prekjuče kratko direktor policije.Veljovića smo juče ponovo pozvali da bismo proverili da li se u međuvremenu setio brata Vitomira.- Odgovor na vaše pitanje već sam dao pre dva dana. Ostajem pri tome - izjavio je Veljović.Nemamo veze s Veljovićem„Delta holding“ demantovala je da ima veze s bratom Milorada Veljovića.„Najoštrije demantujemo da imamo bilo kakve veze s navodnom transakcijom koju pominjete. ‚Delta‘ čak nema ni saznanja da pomenuta osoba ima stan u naselju Belvil“, navodi se.Ukrali mu iz auta 17.000 €Kako je Kurir nezvanično saznao, pre oko godinu dana Vitomiru Veljoviću nepoznata osoba opljačkala je automobil na parkingu. Njemu je tada ukradeno čak 17.000 evra!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track