Prikaži najnovije vesti
Terci je prvi strani gost od formiranja vlade
Italijanski ministar u srbiji

Terci: Pomoći ćemo vam u pregovorima sa EU!

Politika 6

Obnova dijaloga sa Prištinom važna je za put Srbije u EU, kaže šef diplomatije Italije

BEOGRAD - Tradicionalno prijateljstvo.
Za evropski put Srbije značajni su obnova dijaloga Beograda i Prištine, i nastavak započetih reformi, poručio je šef italijanske diplomatije Đulijano Terci. Premijer Dačić je gostu preneo da je cilj Vlade nastavak evropskih integracija i dobijanje datuma za početak pregovora o članstvu u EU.

- Drago mi je što sam od Tercija čuo da neće biti dodatnih uslovljavanja Srbije - naveo je premijer.

U razgovoru sa predse­dnikom Tomisla­vom Ni­ko­lićem, Terci je poručio:
-Nastavićemo čvrsto da je podržavamo na evropskom putu i kad je reč o dobijanju datuma za pregovore. Ali, neophodno je da Srbija nastavi reforme i dijalog s Prištinom. Verujem da će napredak Srbije na ta dva polja priznati EK i EU kad se bude podnosio izveštaj o tome koliko je Srbija postigla - rekao je italijanski šef diplomatije.

Terci je Nikoliću rekao da je Italija spremna da pruži pomoć u dijalogu s Prištinom. On je obavestio predsednika da je Italija spremna za saradnju na polju energetike i voljna da uloži sredstva u zajedničke projekte - u izgradnju hidroelektrana na Ibru i srednjem toku Drine.

Nikolić je istakao spremnost Srbije da prihvati sugestije EU i otkloni propuste u reformi pravosuđa, sprovođenju borbe protiv korupcije i kriminala i rešavanju problema spornih privatizacija.

Terci se u Srbiji sreo i sa predsednikom Nikolićem zoom Terci se u Srbiji sreo i sa predsednikom Nikolićem

Vučić: EU prioritet

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić poručio je Terciju da Srbija neće odustati od evropskog puta.

- Naša budućnost je u EU. Ne obećavamo mnogo, ali ono što obećamo - ispunićemo - kazao je Vučić.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir