Predsednik ukazivao na kriminal u policiji

Tomislav Nikolić upozoravao na vezu MUP i mafije

Društvo

Autor:

Iako je Tomislav Nikolić javno rekao da su „do pre godinu dana dileri droge naređivali policajcima“, i to na proslavi Dana MUP, niko od nadležnih sve do danas to nije ispitao

Tomislav Nikolić

BEOGRAD - Svi se prave ludi.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je još pre tri meseca upozorio javnost da je srpska policija kriminalizovana, ali niko od nadležnih državnih organa do danas nije reagovao.
- Do pre godinu dana korupcija i organizovani kriminal vodili su državu, a dileri droge su postrojavali i izdavali naređenja - rekao je predsednik Nikolić 23. juna na proslavi Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Iako je predsednik to izgovorio naočigled celokupne javnosti i pored bivših i sadašnjih funkcionera MUP i ministra policije, ni posle tri meseca nije reagovao niko od državnih organa i nadležnih institucija - tužilaštvo, službene interne kontrole, direkcija policije. Iako je to nekoliko dana bila udarna tema u većini medija, niko od nadležnih nije se čak ni oglasio na ova ozbiljna upozorenja!

Pritom, Nikolićeva izjava izazvala je pravu buru u javnosti. Posle upozorenja Nikolića, lider DS Dragan Đilas prokomentarisao je da je „skandalozno živeti u zemlji u kojoj predsednik na policijskom skupu kaže da su zemljom do pre godinu dana vladali organizovani kriminal i dileri droge“.
- Pitam Tomislava Nikolića ko su ti policajci i koji je to policijski vrh i kako to da niko ne reaguje - rekao je tad Đilas.

Kabinet predsednika Srbije uzvratio je da će se predsednik Nikolić založiti za to da se otkrije „ko je sve u policiji bio u sprezi s kriminalcima i insistirati da se u javnost izađe s tačnim podacima kako se ne bi stekao utisak da se promene nisu ni desile“.

- Za vreme čije vlasti je Šarić gomilao bogatstvo stečeno od šverca i droge? S kim se Šarić družio i koga je plaćao? - upitala je tad savetnica za medije predsednika Stanislava Pak Stanković, navodeći da u to vreme „bivši predsednik (Boris Tadić) nije progovorio ni jednu jedinu reč“. Ona je podvukla da je skandalozno bilo živeti u zemlji u kojoj se to dešavalo.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ova rezolucija apsolutno ne treba nikome osim članicama SB UN da bi se međusobno sporile Dušan Janjić, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!