Predsednik ukazivao na kriminal u policiji

Tomislav Nikolić upozoravao na vezu MUP i mafije

Društvo

Autor:

Iako je Tomislav Nikolić javno rekao da su „do pre godinu dana dileri droge naređivali policajcima“, i to na proslavi Dana MUP, niko od nadležnih sve do danas to nije ispitao

Tomislav Nikolić

BEOGRAD - Svi se prave ludi.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je još pre tri meseca upozorio javnost da je srpska policija kriminalizovana, ali niko od nadležnih državnih organa do danas nije reagovao.
- Do pre godinu dana korupcija i organizovani kriminal vodili su državu, a dileri droge su postrojavali i izdavali naređenja - rekao je predsednik Nikolić 23. juna na proslavi Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Iako je predsednik to izgovorio naočigled celokupne javnosti i pored bivših i sadašnjih funkcionera MUP i ministra policije, ni posle tri meseca nije reagovao niko od državnih organa i nadležnih institucija - tužilaštvo, službene interne kontrole, direkcija policije. Iako je to nekoliko dana bila udarna tema u većini medija, niko od nadležnih nije se čak ni oglasio na ova ozbiljna upozorenja!

Pritom, Nikolićeva izjava izazvala je pravu buru u javnosti. Posle upozorenja Nikolića, lider DS Dragan Đilas prokomentarisao je da je „skandalozno živeti u zemlji u kojoj predsednik na policijskom skupu kaže da su zemljom do pre godinu dana vladali organizovani kriminal i dileri droge“.
- Pitam Tomislava Nikolića ko su ti policajci i koji je to policijski vrh i kako to da niko ne reaguje - rekao je tad Đilas.

Kabinet predsednika Srbije uzvratio je da će se predsednik Nikolić založiti za to da se otkrije „ko je sve u policiji bio u sprezi s kriminalcima i insistirati da se u javnost izađe s tačnim podacima kako se ne bi stekao utisak da se promene nisu ni desile“.

- Za vreme čije vlasti je Šarić gomilao bogatstvo stečeno od šverca i droge? S kim se Šarić družio i koga je plaćao? - upitala je tad savetnica za medije predsednika Stanislava Pak Stanković, navodeći da u to vreme „bivši predsednik (Boris Tadić) nije progovorio ni jednu jedinu reč“. Ona je podvukla da je skandalozno bilo živeti u zemlji u kojoj se to dešavalo.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (13)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • AцаНик

  AцаНик

  Новинар може да упозори а председник је дужан да наложи подређенима да се то испита и реши одмах!

  40 Odgovori 
 • Damjan

  Damjan

  Godinu dana niko nije reagovao. I sada niko ne bi reagovao da javnost nije uzburkana novinarskim otkricima. I sta sad? Da li novinari treba da rade posao kontrole policijskih sluzbi?

  34 Odgovori 
 • Milos

  Milos

  "Moja je Srbija crni majdan iz koga samo nevolja,nesloga i nerad izlaze.Pri tom Srbi sve ono sto najbolje imaju niti paze,niti cuvaju.Proslost svoju dobro ne poznaju o buducnosti malo misle.Plan i organizacija su im reci nepoznate,radnici su slabi,a vernici po duznosti". Knez Mihajlo Obrenovic

  30 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Ivana

  Ivana

  Pa i jeste skandalozno. Valjda je on kao predsednik sa takvim saznanjem do sada trebalo da naloži da se to ispita.

  12 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji, niti razmatramo tu mogućnost Slavenko Terzić ambasador Srbije u Rusiji

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!