Tomo, koji si ti tebi kralj

Tomo, koji si ti tebi kralj

Komentar dana -

Diar kvin, vidi molim te sa ovim tvojima iz Dauning strita da nam skinu s grbače rezoluciju o Srebrenici. U potpisu - Toma.Eto, baš tako šef ove nesrećne zemlje zamišlja spoljnu politiku. Surovoj realnosti da je preCednik britanskoj kraljici poslao pismo u kojem od nje traži da se umeša u rad tamošnje vlade jedino nedostaje detalj da ga je umesto na ćirilici napisao na šatrovačkom, pa da se utešimo da se u stvari samo dobro zezao.

Ali nije. Raspisao se na skoro dva puta A4, stavio pečat i potpis. Kaže, iskoristite svoj autoritet i ukažite vašoj vladi na naše probleme.Tako nas je Toma, nesvestan činjenice da bi Njeno visočanstvo moralo da abdicira kad bi mu izašlo u susret, uvukao u diplomatski skandal.

I opet smo, zasluženo, predmet sprdnje. Već vidim, recimo, Kolindu kako umire od smeha i misli u sebi: Pa ovaj lik je stvarno hit! Šta misle Kameron ili kraljica Elizabeta, o tome ne bih ni da razmišljam.I mogu li sada Kesić i ostali satiričari da smisle tako dobru sprdnju, a da je od predsednika države u zbilji već nismo doživeli? Kad posledice „malo morgen“ politike rešava bajčetinska diplomatija - teško nama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track