120 g crne čokolade120 g šećera120 g putera220 g keksaZa podmazivanjepola kašike puteraZa glazuru220 g crne čokoladeZa ukrašavanjemleveni keks ili mleveni orasiPRIPREMA1. Podmažite puterom pleh i prekrijte ga masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema).2. Penasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i sve vreme muteći dodajte jaje. Dodajte i izlomljeni keks, dobro promešajte žicom, pa sipajte u podmazan pleh i ostavite da se hladi najmanje tri sata.3. Kolač prelijte glazurom od otopljene čokolade u koju ste dodali mrvicu ulja ili margarina, pa ga ostavite na sobnoj temperaturi. Ukrasite mlevenim keksom ili mlevenim orasima.
Savet Ova poslastica će odlično ispasti čak i početnicima u kuvanju, jer priprema ne može biti jednostavnija