Torta od badema
Foto: Shutterstock

Desert

Torta od badema

Recept dana -

Sastojci:Za koru :80 g putera 80 g šećera:: 1 vanilin-šećer prstohvat soli5 jaja 100 g brašna100 g mekog brašna2 kašičice praška za pecivo 100 g mlevenih badema (oraha ili lešnika)puter i brašno za podmazivanje kalupa za pečenje koreZa fil:1/2 l mleka1 puding od čokolade 50 g šećera 100 g čokolade250 g puteraUkrasi:50 g lomljenih badema150 ml slatke pavlakePriprema:Penasto umutite puter, šećer i vanilin-šećer. Dodajte prstohvat soli i žumanca. Potom dodajte otopljenu čokoladu i umućen sneg od belanaca. Na kraju dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo, kao i mlevene bademe. Smesu sipajte u podmazan kalup i špatulom zagladite površinu. Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta. Kada koru izvadite iz rerne, pustite je da se ohladi.Za fil prvo skuvajte puding u mleku i sa šećerom. Pustite da se ohladi uz konstantno mešanje, potom dodajte puter i dobro sjedinite. Horizontalno presecite koru i nafilujte je. Preostalom smesom premažite tortu. Preko toga po želji staviti umućenu slatku pavlaku i lomljene bademe i rendanu čokoladu. Pre služenja tortu staviti u frižider da se ohladi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track