Torta od bresaka
Foto: Shutter

Dezert

Torta od bresaka

Recept dana -

Sastojci - 400 g bresaka- 180 g putera- 120 g šećera u prahu- 110 g brašna- 5 jaja- 90 g badema- 50 g soli- 1/2 kesice vanilin-šećera- malo rendane kore limunaPriprema Puter izmešajte s polovinom šećera u prahu, solju i vanilin-šećerom. Odvojte žumanca od belanaca i postepeno, stalno mešajući, dodajte žumanca. Od belanaca i preostalog šećera napravite čvrst sneg i pažljivo ga dodajte smesi od žumanaca. Pomešajte brašno, bademe i rendanu koru limuna. Operite breskve, izvadite koštice i isecite ih na kriške. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Testo za tortu sipajte u okrugli kalup premazan puterom i posut brašnom. Breskve složite okolo po smesi, a preko njih pospite bademe. Kolač pecite 60 minuta, a onda ga ohladite. Pre posluživanja pospite ga šećerom u prahu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track