- 1 glavica crnog luka- 250 g šargarepe- veza peršuna- 75 g dimljene slanine- 1 jaje- 150 g brašna- 2,5 dl mleka- struk praziluka- so, malo uljaFil- 400 g krem-sira- iseckana šunkarica- 2 kuvana jajetaPriprema: 1. Iseckajte crni luk i peršun. Šargarepu narendajte, praziluk isecite na tanke kolutove, a slaninu na kockice. Crni luk posolite, ostavite da pusti vodu, dodajte jaje, brašno i mleko i napravite testo za palačinke. Masu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte rendanu šargarepu i peršun, a u drugi seckan praziluk i slaninu. Ispecite palačinke.2. Hladne filujte krem-sirom, seckanom šunkaricom i izrendanim kuvanim jajima i ređajte ih jednu na drugu. Poslednju palačinku premažite preostalim krem-sirom.
RECEPT
Torta od palačinki
Recept dana -
SASTOJCI