TRAGEDIJA: Brat poginuo, sestra teško povređena

Stravična nesreća u Aleksincu

TRAGEDIJA: Brat poginuo, sestra teško povređena

Crna Hronika -
Stefan Stevanović (15) nastradao, dok je Sandra (17) zadobila povrede ruku i lica kada je njihov drug D. P. (17) izgubio kontrolu nad „puntom“ i udario u drvo kraj puta

ALEKSINAC - Tragedija.Stefan Stevanović (15) iz sela Radevac kod Aleksinca poginuo je, dok je njegova sestra Sandra (17) teško povređena u udesu koji se dogodio u subotu u 22.40 časova u selu Gradetin kod Aleksinca. Brat i sestra su sa M. R. (17), M. T. (17) i K. M. (17) išli u susedno selo na žurku „puntom“ koji je vozio njihov drug D. P. (17). Nesreća se dogodila kada je „punto“ u punoj brzini izleteo iz krivine, zarotirao se i zadnjim delom udario u stablo topole kraj puta.- Čuo sam neki prasak i istrčao iz kuće. Video sam da se dogodila saobraćajka. S komšijom Časlavom Mitićem dotrčao sam do kola. Stefan je bio na zadnjem sedištu. Glava mu je bila krvava. Dok smo ga izvlačili napolje, čuli smo kako ga jedna od devojaka doziva: „Stefane, Stefane!“. Čini mi se da je bio živ, a onda mu je odjednom glava klonula. Mislim da je tada umro - priseća se potresnih detalja nesreće Tomislav Jovanović, koji stanuje u blizini mesta nesreće.U porodičnoj kući Stevanovića zatekli smo juče brojne rođake, prijatelje i komšije koji su došli da izjave saučešće. Srđan Stevanović, Stefanov i Sandrin otac, otišao je da obezbedi grobno mesto za svog sina, dok je majka Jasmina ostala kod kuće.- Sandri su obe ruke u gipsu i lice joj je povređeno. U teškom je stanju, ali lekari kažu da će preživeti. Stefan nije imao sreće. Izgubili smo ga zauvek. A tek je krenuo u život! Išli su na žurku, a eto šta se dogodilo - jecajući kaže Jasmina.

Neutešna majka Jasmina sa Stefanovom slikom
Neutešna majka Jasmina sa Stefanovom slikom

D. P. nema vozačku dozvolu, automobil uzeo od ocaD. P., koji je vozio, nije imao vozačku dozvolu, kaže za Kurir izvor iz istrage.- Nije polagao vozački ispit, a automobil je krišom uzeo od oca. Uzrok nesreće je prebrza vožnja, ali i njegova neobučenost. Mladić je naglo zakočio u krivini, zbog čega se automobil okrenuo i zadnjim delom udario u drvo. Na „puntu“ nema većih oštećenja, osim pored zadnjeg desnog žmigavca, gde je sedeo pokojni Stefan - kaže sagovornik iz istrage i dodaje da je automobil odmah prebačen na vanredni tehnički pregled.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track