TRAGEDIJA VETERNIKU: Nastradali Tibor (22) nije imao porodicu, sahraniće ga Dom
Foto: Slađana Stojanović

Požar

TRAGEDIJA VETERNIKU: Nastradali Tibor (22) nije imao porodicu, sahraniće ga Dom

Crna Hronika -

Naš štićenik nema porodicu. Od rođenja, njegovi roditelji su nepoznati. Ceo svoj život proveo je po domovima, rekao je Zoran Arbutina, direktor Doma u Veterniku

NOVI SAD - Telo Tibora S. (22) iz Subotice, štićenika Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, bilo je potpuno ugljenisano posle požara u njegovoj sobi, saznaje Kurir.Prizor na mestu nesreće bio je stravičan.- Nesrećni mladić je u potpunosti izgoreo. Koža mu je izgorela, ostali su samo duboki mišići i kosti - kaže naš izvor blizak istrazi, koji je potvrdio da će Tibora sahraniti Dom i Centar za socijalni rad.Deset godina u domuZoran Arbutina, direktor Doma u Veterniku, kaže da izveštaj sa obdukcije još nije dostavljen ovoj ustanovi.- Naš štićenik nema porodicu. Od rođenja, njegovi roditelji su nepoznati. Ceo svoj život proveo je po domovima. Kod nas je više od deset godina, a pre nas je bio u drugim domovima - kaže Arbutina.

- On je kod nas stigao sa kategorizacijom umerene metalne ometenosti. Imao je određenu prostornu i vremensku orijentaciju, ali imao je i izvesne poremećaje, koji su se prvenstveno manifestovali u njegovoj nesposobnosti da se na duže vreme uklopi s drugim korisnicima. Umeo je da napusti ustanovu i luta po gradu, uglavnom po jedan dan, da bi se nakon toga javljao policiji ili se sam vraćao - objašnjava Arbutina.Direktor negira navode da je štićenik bio kažnjen i zatvoren u sobu u kojoj je nastradao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track