TRAMP DRMA PLANETOM: Uskoro ćemo doneti veoma važne odluke!
Foto: Reuters

Ne odmara

TRAMP DRMA PLANETOM: Uskoro ćemo doneti veoma važne odluke!

Planeta -

Novoizabrani predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da će iskoristiti Dan veterana, koji se danas obeležava u SAD, da se fokusira na zadatak i formira novu administraciju, koja će uskoro donositi "veoma važne" odluke.

"Naporan dan u Njujorku. Uskoro ćemo donositi veoma važne odluke", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu, prenosi AFP.

Tramp ima još 70 dana da formira svoj kabinet, koji će imati 15 članova, a imena njegovih najbližih savetnika već se pominju kao moguće opcije.

Guverner Nju Džersija Kris Kristi i bivši gradonačelnik Njujorka Rudi Đulijani pominju se kao glavni kandidati u trci za državnog tužioca.

Kao mogući ministar finansija pominje se generalini direktor banke JPMorgan Džejmi Dimon, dok se nagađa da će bivši portparol Bele kuće Njut Gingrič biti šef osoblja.

Podsetimo, Republikanski kandidat na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp izjavio je prošlog meseca da će se možda sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom "pre početka rada njegove administracije".

Tramp je time demonstrirao koliko ga malo brine što će time dati povoda svojoj rivalki iz Demokratske stranke Hilari Klinton za novi politički napad, piše "Politiko".

Gostujući u radio emisiji Majkla Sevidža, on je na pitanje kako bi izbegao rat sa Rusijom odgovorio da je deo problema u tome što američki političari "previše vređaju Putina", navodi "Politiko".

"Oni ga konstantno vređaju, nije ni čudo što ne može da podnese Obamu i Hilari Klinton", rekao je Tramp.

On je početkom godine istakao da bi Sjedinjene Države mogle imati veoma dobre odnose s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i da ništa ne može biti gore od trenutne situacije u kojoj predsednici Obama i Putin imaju tajne razgovore.

"Putin je rekao da sam briljantan. To pokazuje određenu mudrost", rekao je Trump.

(EPK/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track