TRAMP NAJAVIO UBOJITIH PRVIH 100 DANA VLASTI Razbiću pokvaren sistem i isušiću močvaru u Vašingtonu!
Foto: Reuters

Pravo u glavu

TRAMP NAJAVIO UBOJITIH PRVIH 100 DANA VLASTI Razbiću pokvaren sistem i isušiću močvaru u Vašingtonu!

Planeta -

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp poručio je da će doneti promene u "pokvarenom sistemu" u Vašingtonu i u današnjem govoru predstavio plan za svojih prvih 100 dana na vlasti ako 8. novembra bude izabran za predsednika SAD.

Njujorški magnat nekretnina obećao je da će "isušiti močvaru u Vašingtonu" i na njeno mesto postaviti "novu vladu koja pripada narodu, koju je dao narod i koja je za narod", aludirajući na čuveno obraćanje predsednika Abrahama Linkolna tokom američkog građanskog rata 1863, navodi AFP.

"Promena mora da dođe izvan našeg veoma pokvarenog sistema. Naša kampanja predstavlja onu vrstu promene koja se dešava jednom u životu", rekao je Tramp pred nekoliko stotina pristalica.

Trampov govor trajao je 45 minuta i, neuobičajeno za njega, bio je unaprd pripremljen. Republikanac je obećao da će obezbediti "najmanje 25 miliona poslova za jednu deceniju", da će "obuzdati ilegalnu imigraciju, nametnuti vremenska ograničenja Kongresu, ponovo ispregovarati Severnoamerički sporazum o slobodnoj trgovini (NAFTA) i povući potpis predsednika Baraka Obame na reformu zdravstvenih usluga".

On je takođe kazao da će "obustaviti plaćanja milijardi dolara za programe UN za borbu protiv klimatskih promena" i iskoristiti ušteđeni novac "za sređivanje vodene i ekološke infrastrukture Amerike".

"Ja nisam političar i nikada nisam želeo to da budem. Ali, kada sam video u kakvim je problemima naša zemlja, osetio sam da moram da delujem", rekao je Tramp.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja