HOĆE DA UKRADU POBEDU Tramp: Narod se izjasnio, izbori su završeni, prebrojavanje glasova je prevara
Foto: Fonet/AP

NOVOPIZABRANI PREDSEDNIK SAD OPTUŽIO ZELENE

HOĆE DA UKRADU POBEDU Tramp: Narod se izjasnio, izbori su završeni, prebrojavanje glasova je prevara

Planeta -

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da su pokušaji ponovnog prebrojavanja glasova na predsedničkim izborima „prevarntsko delo“ i zatražio da se bez odlaganja priznaju izborni rezultati.

„Narod se izjasnio, izbori su se završili. Kao što je sama Hilari Klinton rekla u noći posle izbora, priznavši poraz i čestitajući meni: ’Dužni smo da priznamo rezultat i da potom gledamo u budućnost“, naveo je Donald Tramp u pisanoj izjavi.

Tramp je podsetio da je osvojio 306 od 538 glasova elektora, pobedio je u 30 od 50 država i više od 2.600 okruga širom zemlje, više nego bilo koji republikanski kandidat još od vremena Ronalda Regana. Hilari Klinton je osvojila oko dva miliona glasova birača više od Trampa, ali ova okolnost ne utiče na rezultate izbora prema Ustavu SAD.

„Ponovno prebrojavanje glasova je jednostavno način da Džil Stajn, koja je dobila manje od jedan odsto ukupnog broja glasova i čak se nije ni kandidovala u mnogim država, napuni džepove novcem, a veći deo tog novca neće čak ni probati da potroši za svoje apsurdno ponovno prebrojavanje.

U sve tri države pobedio sam s velikim brojem birača, posebno u Pensilvaniji, uz prednost od više od 70.000 glasova“, naveo je Tramp.

„To su prevarantska dela Partije zelenih u vezi s izborima, na kojima je poraženi već priznao poraz, a rezultate izbora treba poštovati, umesto da se oni dovode u pitanje. Upravo time se bavi Džil Stajn“, izjavio je novoizabrani predsednik SAD. (Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track