TRAMP: Priča o ruskom mešanju u izbore je politički lov na veštice!
Foto: AP, PTS CNN

sumnja u podatke

TRAMP: Priča o ruskom mešanju u izbore je politički lov na veštice!

Planeta -

NJUJORK - Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da su okolnosti oko navodnog ruskog mešanja u predsedničke izbore u SAD "politički lov na veštice" koji sprovode njegovi neprijatelji posle poraza na izborima.

Tramp je u intervjuu za Njujork tajms rekao da će danas saslušati izveštaje obaveštajnih službi o ruskim hakerskim napadima na američke političke institucije i ponovo kritikovao veliku pažnju koja se daje navodnim ruskim sajber napadima.

"Kina je, relativno nedavno, hakovala 20 miliona imena iz vlade", rekao je Tramop i dodao: "Kako da niko čak ni ne priča o tome? Ovo je politički lov na veštice".

Tramp je rekao da je i ranije bilo uspešnih hakerskih napada na Belu kuću i Kongres, dodajući da je nepravedno što tome nije data tolika pažnja kao i napadima iz Rusije.

"Uprkos svemu rečenom, ne želim da zemlje hakuju našu zemlju. Hakovali su Belu kuću. Hakovali su Kongres. Mi smo hakovana prestonica sveta", rekao je Tramp.

Sledeći predsednik SAD je ponovo izrazio sumnje u podatke o ruskim hakerskim napadima tokom izbora i dodao da su takvi navodi politički motivisani.

"Veoma teško su poraženi na izborima. Dobio sam više okruga na izborima nego Ronald Regan. Oni su (demokrate) veoma posramljeni zbog toga. U nekoj meri, to je lov na veštice. Samo se fokusiraju na to", rekao je Tramp Njujork tajmsu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track