TRAMP UBRZANO TRAŽI NOVOG ŠEFA FBI: Ima 11 kandidata, sve će biti rešeno do petka
Foto: Reuters

Smene

TRAMP UBRZANO TRAŽI NOVOG ŠEFA FBI: Ima 11 kandidata, sve će biti rešeno do petka

Planeta -

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da se njegova potraga za novim šefom FBI odvija brzo.

"Brzo se krećemo", rekao je Tramp novinarima, preneo je Rojters.

Tramp je ranije izjavio da želi da brzo imenuje novog direktora FBI-ja umesto smenjenog Džejmsa Komija, nagovestivši da bi se to moglo desiti do petka, a već su počeli razgovori s kandidatima za tu funkciju kojih ima 11.

Tramp je u subotu novinarima koji su sa njim putovali avionom u Virdžiniju rekao da će proces odabira kandidata teći brzo, istakavši da su kandidati koji su u razmatranju "većinom dobro poznati, visoko uvaženi i zaista talentovani ljudi", preneo je Rojters.

"A to je ono što želimo za FBI", istakao je američki predsednik, dodavši da postoji mogućnost da će odluku o novom direktoru FBI-ja doneti pre nego što iduće nedelje, u petak, krene na svoje prvo putovanje van zemlje otkako je postao predsednik SAD.

On je ranije ove nedelje sa čela FBI-ja iznenada smenio Komija, koji je vodio istragu o mogućem dosluhu između Rusije i Trampovog predizbornog tima i mešanju Moskve u predsedničke izbore u SAD 2016, zbog čega su kritičari napali Trampa.

Zvaničnik Bele kuće je rekao da postoji 11 kandidata za novog direktora FBI-ja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track