Otkriva tajnu vitalnosti

Trnavčević: Održavaju me ljubav i aspirin!

Politika

Autor:

Jovan Krkobabić, Zaharije Trnavčević i Dragoljub Mićunović, koji zajedno imaju 250 godina, ne samo da ne planiraju da se povuku već avanzuju na nove funkcije

Zaharije Trnavčević,

Iako su u poznim godinama, ne odustaju od politike; Trnavčević - 86 godina

BEOGRAD - Ne predaju se.
Iako su zašli u devetu deceniju, nemaju nameru da se povuku, te da počnu da uživaju u penzionerskim danima i predaju pozicije mlađima. Jovan Krkobabić, Zaharije Trnavčević i Dragoljub Mićunović, koji zajedno imaju 250 godina, ne samo da ne planiraju da se povuku nego avanzuju na nove funkcije. Zaharije Trnavčević (86), izgleda, najveći je entuzijasta pošto je u poznim devedesetim rešio da se politički angažuje, pa je osnovao Bogatu Srbiju.

- Napetost i mržnja imaju neželjene posledice, dovode do stvaranja ugrušaka i zakrčenja krvnih sudova, što negativno utiče na funkcionisanje organizma. Kod mene to nije slučaj, nikog ne mrzim, volim i ljubav me održava. Svako veče popijem aspirin kako bih sprečio stvaranje ugrušaka. Upustio sam se u politiku jer sam video da moj DS nije u stanju da podigne građansku svest onih koji proizvode hranu, a ja ih znam 60 godina - objašnjava Trnavčević kako održava mentalnu i političku vitalnost.

Lider PUPS Jovan Krkobabić (82) ne samo da i u novoj vladi nastavlja da obavlja funkciju vicepremijera nego je preuzeo i nove nadležnosti. Krkobabić će ubuduće voditi i Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike. Njegov ispisnik Dragoljub Mićunović praktično od prvih višestranačkih izbora 1990. obavlja funkciju poslanika, bilo u saveznom ili republičkom parlamentu, a bio je i predsednik parlamenta. U ovom sazivu preuzima funkciju šefa poslaničkog kluba DS.

Ipak, u politički život prodiru i trostruko mlađi od njih. Naprednjaci su u prvi plan isturili svoje mlade lavove. Marko Đurić (29) je savetnik predsednika države, a Nikola Selaković (29) preuzeće vođenje Ministarstva pravde i državne uprave.

Krkobabić - 82 godine zoom Krkobabić - 82 godine
Mićunović - 82 godine zoom Mićunović - 82 godine

Mladi vode parlament

Novoizabrani predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović ulazi u istoriju srpskog parlamentarizma. Stefanović (36), inače član Predsedništva SNS, jedan je od najmlađih predsednika Narodne skupštine Srbije u njenoj istoriji. Titulu najmlađeg na čelu srpskog parlamenta drži Oliver Dulić iz DS, koji je preuzeo vođenje Skupštinom 2007. u svojoj 32. godini.Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (15)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • nada

  nada

  Ova trojka,umesto da igra domine,bavi se politikom.Izgleda,da im to dodje kao terapija.Za njih ne vaze penzioni zakoni,a o etici i da ne govorim.Sa Mrkonjicem,imali bi skoro 400g. I smesno i tuzno,,,

  32 Odgovori 
 • slobodan

  slobodan

  Njih trojica=pola milenijuma.Budućnost je pred njima,pa i ne razmišljaju o penziji.

  26 Odgovori 
 • Ripanjac

  Ripanjac

  Sa ovom trojkom i Mrkonjićem i Ilićem koji se samo hvališu stvarima koje nikada nisu uradili, crno nam se piše. Umesto da ljuškaju unučiće i da odu sa babama na neko krstarenje (jer su se dovoljno para nafatirali) oni nam kroje sudbinu a ne znaju šta su juče ručali!

  25 Odgovori 

Poslednji komentar

 • mister

  mister

  ZA OVU TROJICU DRAKULA JE OMLADINAC.

  11 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Hvala Čileu što su odbili da igraju utakmicu sa tzv. reprezentacijom Kosova Ivica Dačić šef diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!