Trula jabuka

Trula jabuka

Komentar dana -

U biznisu nema mesta pozivanju na rođačka, prijateljska ili bratska osećanja, ali od njega zavise mnoga egzistencijalna pitanja.

Ovo važi i za ekonomsku saradnju Srbije i Rusije, pa taman da su jabuke kojima dve zemlje trguju iz raja izašle. A nisu, izgleda su ih napravili Poljaci.

Pa iako je normalno da se svaka nelegalna trgovina sankcioniše, a onaj konkretan trgovac koji poljsku jabuku prodaje kao srpsku to svakako zaslužuje, u srpsko-ruskim odnosima je ovaj problem sa ekonomskog napumpan na viši, poličko-ucenjivački novo.Pravoslavni brat s Istoka je besan na bratiju s Balkana i preti strašnom odmazdom zbog nekoliko trulih jabuka. Veliki Putin je, kao, iz mora voćkica uvezenih u Moskvu podigao baš onu prepakovanu iz Srbije. I šta, zbog toga će zabraniti dalji uvoz bilo kog srpskog voća ili povrća?

Možda i hoće, može mu se. Ali teško da su baš jabuke pravi razlog njegovog gneva, pogotovo u situaciji kada Srbija sve očiglednije okreće glavu s istoka ka EU zapadu.

Da je muljanje pojedinaca razlog za embargo, mogli su Rusi isti da nam uvedu i pre dve godine, kada smo im nudili jabuke napunjene pesticidima. A nisu. Tada Putin nije bio u ekonomskom ratu s EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track