Tuđmanov obaveštajac: Preti novi rat Bošnjaka i Hrvata

vesti

Autor:

ZAGREB - Nekadašnji šef Tuđmanove tajne službe, a danas naučni saradnik Hrvatskog instituta za istoriju Ivo Lučić upozorio je da je moguć novi rat Hrvata i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini.

ivo lucic, bih, tudjman,

ZAGREB - Nekadašnji šef Tuđmanove tajne službe, a danas naučni saradnik Hrvatskog instituta za istoriju Ivo Lučić upozorio je da je moguć novi rat Hrvata i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini.
I to ne za deset ili dvadeset godina, nego vrlo brzo, prenose bosanski mediji.
 - Nije pitanje da li se mogao izbeći sukob s Bošnjacima muslimanima devedesetih, nego je pitanje može li se izbeći sukob s Bošnjacima u skoroj budućnosti? Mislim da može, ali samo ako tu opasnost ozbiljno shvatimo. Jer, mobilizacija je već u toku. Svi koji možete gledati dnevnike Hajata i Federalne televizije vidite da oni redovno počinju s masovnim grobnicama, ubijenom decom, žrtvama koje pozivaju na pravdu i osvetu - rekao je dr Lučić.

Lučić je to rekao na promociji knjige generala Slobodana Praljka o napadima Armije BiH na HVO od 1992. do 1994. Od 2004. kad je Haški sud podigao optužnicu za zločine u Herceg-Bosni, Praljak je objavio 18 knjiga. Lučić je bivši šef hercegovačkog ogranka HIS-a, Hrvatske obaveštajne službe, koju je vodio Miroslav Tuđman. Bivši obaveštajac poslednjih godina posvetio se akademskoj karijeri.
 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (39)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • SRBFORCE3

  SRBFORCE3

  Radite sta hocete,samo nas ne mesajte,vi samo pocnite rat,pomocicete nam da odvojimo RS i vi da odvojite svoj deo a ovima sto ostane...

  63 Odgovori 
 • dača

  dača

  Jedan moj poznanik koji je pre rata živeo u Mostaru i ponekad poseti svoj rodni grad kaže da ako mirovnjaci odu danas sutra bi izbio rat.Takvo je njegovo vidjenje stvari kao običnog gradjanina a vi samo spavajte,pojedinci samo čekaju da pokrenu lavinu a onda se smeste udobno i gledaju kako se narod kolje izmedju sebe ko devedesetih.

  49 Odgovori 
 • Za-Gor Te-Nej

  Za-Gor Te-Nej

  E,pa stvarno,neka požure malo s tim ratom,nemamo mi vremena za čekanje!Što da Srbi troše živote i vreme na nešto što nema perspektivu-BiH.

  46 Odgovori 

Poslednji komentar

 • dragg

  dragg

  Grešiš Piro, naravno. Evo ti scenarija - Nato se povlači iz Bosne, Srbi i Hrvati proglašavaju odcepljenje, povlače svoje iz vojske i zajendičkih organa, muslimani ne priznaju i šalju policiju, dolazi do sukoba na barikadama, svako formira svoju policiju, i imaš rat. Direktne spolje podrške nema, ali svako pomaže svojima ispod žita. Šta ... više je ovde nemoguće? Samo slepac ne bi video da je strana okupacija jedino što drži zemlju na okupu. Srbi i Hrvati NE ŽELE DA žIVE u zajedničkoj državi sa mulsimanima i imaju puno pravo na to. Ako se želi trajno mirno rešenje, jedina opcija je podela zemlje.

  5 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!