Nije dočekala novo srce

TUGA: Preminula mala Tijana Ognjanović!

Društvo

Autor:

Tijana Ognjanović preminula je 15. jula u bolnici u Hjustonu. Sahrana će biti u nedelju u 11 sati, na Lešću

Tijana Ognjanović, izraelska kompanija Orandž avijejšn, transplantacija srca, Hj

BEOGRAD- Mala Tijana Ognjanović preminula je 15. jula, rano ujutru, u bolnici u Hjustonu.

Sahrana će biti u nedelju u 11 sati, na Lešću.

Tijani se nedavno stanje pogoršalo i brzo je operisana. Operacija je trajala 10 sati, dobila je veštačku pumpu za srce i činilo se da će sve biti u redu. Međutim, nekoliko sati nakon toga stanje se odjedanput promenilo.

Otkazali su joj svi organi u umrla je od izliva krvi u mozak.

Podsetimo, Tijana je početkom aprila 2013. u pratnji svojih roditelja Nebojše i Jelene Ognjanović otputovala specijalizovanim medicinskim letom avio komapnije Oranž Avijejšn u Hjuston u Sjedinjenim Američkim Državama gde je primljena na Teksašku Dečju bolnicu i započela niz ispitivanja i priprema za transplantaciju srca kao jedini način da se spasi njen mladi život.

Princeza Katarina i njena Humanitarna Fondacija su uspeli da spuste cenu transplantacije na 700.000 dolara i da obezbede smeštaj za Tijanine roditelje dok borave u Hjustonu. Borba da Tijana dobije novo srce je probudila i pokrenula javnost i medije i animirala veliki broj društveno odgovornih kompanija, institucija i pojedinaca koji su pomogli i uz velike napore uspeli da prikupe potrebna sredstva za odlazak u Hjuston.

Posle niza ispitivanja i stabilizacije Tijaninog zdravstvenog stanja na Veliki petak, 10. maja 2013. Tijana je i zvanično stavljena na listu čekanja za novo srce. Oporavak je tekao jako dobro, Tijana je otpuštena iz bolnice i bila je sa roditeljima u Ronald Mek Donald kući i išla tri puta nedeljno na kontrole u bolnicu.

Pre dve nedelje, početkom jula pojavile su se nove komplikacije i Tijani je počelo da se pogoršava stanje. Da bi joj spasli život, lekari su odlučili da urade operaciju i da je stave na mehaničku pumpu koja je pokretala srce. Operacija koju su radili vrhunski svetski kardiolozi trajala je više od devet sati. Tijana je uspela da se izbori sa ovim problemom i nakon završene operacije počela je da se oporavlja. Lekari su roditeljima rekli da će organizmu biti potrebno bar dva meseca da se oporavi da bi transplantacija  uopšte bila moguća. Po prvi put za šest godina Tijanino srce je radilo kapacitetom od preko 70 odsto.

Na žalost u noći između nedelje i ponedeljka došlo je do naglog otkazivanja bubrega, zatim jetre i na kraju do masivnog krvarenja na mozgu. Tijanin organizam nije uspeo da se izbori i njen život se ugasio u ranim jutarnjim časovima.  
U ovom izuzetno teškom trenutku za porodicu Ognjanović, roditelji male Tijane se još jednom zahvaljuju svima onima koji su im pružili podršku u borbi za život njihovog deteta i apeluju na javnost da ima razumevanja za njihov veliki gubitak i bol sa kojim žele da se suoče u krugu porodice

Dačić uputio telegram saučešća porodici Ognjanović

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je telegram saučešća porodici devojčice Tijane Ognjanović koja je preminula čekajući na transplantaciju srca. 
"Ne postoje reči utehe. Verovali smo i nadali se da će Tijana dobiti bitku za život. Primite izraze mog dubokog žaljenja za ugašenim mladim životom", navedeno je u telegramu Dačića.


Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (251)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • ZagorHr

  ZagorHr

  Ode maloj Nori u društvo još jedan Hrabri lav.Tuzno :(

  189 Odgovori 
 • Stevan Savic

  Stevan Savic

  Srce moje malo, nadam se da te tamo gore više ništa ne boli.Počivaj u miru....

  159 Odgovori 
 • Goran

  Goran

  Plači Srbijo ! Ponosim se svima vama koji ste učestvovali u humanitarnim akcijama. Slava joj.

  123 Odgovori 

Poslednji komentar

 • marija

  marija

  Toliko mi je zao mnogo puta mislim na nju I ako je nepoznajem mnogo je volim zao mi je njenih roditelja volela bih da znam gde zive pa da ih vidim I da porazgovaram sa njima mnogo sam plakala kada sam cula da je preminula zelela bih da se vrati na ovaj svet da igra balet I da bude srecna sa svojim roditeljima ali to nije moguce .pozdrav I primite ... više moje saucesce tijanuni roditelji.marija ilic

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji, niti razmatramo tu mogućnost Slavenko Terzić ambasador Srbije u Rusiji

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!