Euleks preti hapšenjem

Turska neće da hapsi Doktora Vampira

Crna Hronika

Autor:

Iz Euleksa navode da je Jusuf Somnez prihvatio da da iskaz video-linkom pred sudijama Okružnog suda u Prištini, te da bi u slučaju dolaska na Kosovo odmah bio uhapšen

trgovina organimaa, Jusuf Erčin Sonmez, spava

PRIŠTINA - Euleks je nezadovoljan saradnjom sa policijom Turske, koja odbija da postupi po poternici Interpola i uhapsi hirurga Jusufa Somneza, osumnjičenog za trgovinu ljudskim organima na Kosovu u slučaju "Medikus", rečeno je u Kancelariji Euleksa u Prištini.

Iz Euleksa navode da je Somnez, poznat kao Doktor Vampir, prihvatio da da iskaz video-linkom pred sudijama Okružnog suda u Prištini, te da bi u slučaju dolaska na Kosovo odmah bio uhapšen."Opcija davanja iskaza video linkom je jedna od mogućnosti da bude saslušan Somnez, koji i dalje slobodno obavlja posao hirurga u svojoj privatnoj klinici u Istanbulu", kažu u Euleksu.

Somnez se, sa hirurgom Ljutfi Dervišijem i njegovim sinom Arbanom, bivšim visokim funkcionerom Ministarstva zdravlja u privremenoj Vladi Kosova Ilirom Recajem, te Brunom Jiltom, Sokolom Hajdinijem, Sulejmanom Duljom i Ismetom Bitićijem tereti za ilegalnu trgovinu organima, odnosno kupovinu i ilegalnu transplataciju bubrega u Dervišijevoj privatnoj klinici "Medikus" kod Prištine.

U slučaju "Medikus", koji se posredno dovodi u vezu sa slučajem "Žuta kuća", optužen je izraelski državljanin Harel Moše, kome je, prema dosadašnjim rezultatima istrage, presađen bubreg u "Medikusu". Optužnica ih tereti za krivična dela organizovani kriminal, ilegalnu transplataciju bubrega i zloupotrebu službenog položaja. Somnez je optužen da je glavni strateg organizacije kupovine i ilegalne transplatacije bubrega u "Medikusu".

Tužilac Euleksa Džonatan Ratel do sada je pred sudije izveo više svedoka, saradnika i saizvršilaca transplativnih operacija u "Medikusu", a u Euleksu očekuju da bi moglo doći do proširenja optužnice na još nekoliko lica koja su posredovala u pronalaženju osoba u Moldaviji, Rusiji i Ukrajini, od kojih su navodno kupovani bubrezi.

U Euleksu nisu želeli da komentarišu dokaze Tužilaštva Srbije za ratne zločine i pojavljivanje svedoka vađenja srca jednom srpskom mladiću, ističući da je to u nadležnosti specijalnog tužioca Klinta Vilijamsona."Vilijamson bi trebalo da utvrdi navode specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o umešanosti lidera kosovskih Albanaca predvođenih Hašimom Tačijem u trgovinu organima", kažu u Euleksu, prenosi Srna.

Tači proosumnjičeni za trgovinu organima zoom Tači proosumnjičeni za trgovinu organima
>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Trebalo bi jasno i glasno, i s dokazima, reći koji su političari plaćali prostitutke Božidar Spasić, bivši radnik DB

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde