TURSKI TOK OŽIVLJAVA: Šef Gasproma dogovorio u Istanbulu hitno dobijanje svih dozvola
Foto: Reuters

Gasovod

TURSKI TOK OŽIVLJAVA: Šef Gasproma dogovorio u Istanbulu hitno dobijanje svih dozvola

Planeta -

Predsednik borda direktora "„Gasproma“" Aleksej Miler i ministar energetike Turske Beret Albajrak na radnom sastanku u Istanbulu razgovarali su o daljim koracima za realizaciju projekta gasovoda „Turski tok“, saopššteno je iz press-služžbe ruskog energetskog giganta.„

Na sastanku je postignut dogovor o završšavanju procedura za dobijanje svih potrebnih dozvola za početak realizacije projekta ’Turski tok‘ u najkraćem mogućem roku.

Komercijalni pregovori o uslovima isporuka ruskog gasa u Tursku biće nastavljeni“, saopštila je juče kompanija, prenosi Sputnjik.

Predsednik vladine kompanije "„Gasprom“" Aleksej Miler i ministar energetike Turske Berat Albajrak u sredu su u Istanbulu na sastanku oči u oči razgovarali o projektu „Turski tok“ i arbitraži povodom isporuke ruskog gasa Turskoj.Š

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 9. avgusta po završetku sastanka sa turskim kolegom Redžžepom Tajipom Erdoganom u Sankt Peterburgu izjavio da realizacija prvog dela projekata „Turski tok“ možže uskoro da počne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track