TUŽILAŠTVO NA POTEZU: MUP Srpske podneo izveštaj protiv Orića zbog ubistva Bošnjaka
Foto: Profimedia

Sumnjiči se za ubistvo komandanta JNA

TUŽILAŠTVO NA POTEZU: MUP Srpske podneo izveštaj protiv Orića zbog ubistva Bošnjaka

Bosna i Hercegovina -

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je Centar javne bezbednosti Bijeljina podneo izveštaj Okružnom tužilaštvu Bijeljina protiv Nasera Orića za izvršenje krivičnih dela ubistava, silovanja, pljački uglavnom nad pripadnicima bošnjačkog naroda za vreme proteklog rata na području Srebrenice.

"Izveštaj je podnesen na osnovu istrage koju je CЈB Bijeljina sproveo u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Bijeljina odnosno na osnovu saznanja i izjava svedoka u istrazi", istakao je Lukač.

Lukač nije želeo da iznosi detalje izveštaja, ali je rekao da se, između ostalog, Oriću stavlja na teret da je naredio ubistvo i jednog oficira ЈNA koji je bošnjačke nacionalnosti koji se Oriću stavljao na raspolaganje, ali u kojem je Orić očito video konkurenciju.

"To je sad predmet Tužilaštva da radi na tome. Nadam se da će, sa svedocima i svim informacijama kojima je policija raspolagala i koje se nalaze u izveštaju, uspeti da sve dokaže", rekao je Lukač.

RTRS saznaje da je reč o Nurifu Rizvanoviću, komandantu 16. muslimanske brigade tzv. Armije Bih koji je ubijen u novembru 1992. godine u Kamenici kod Konjević Polja.

OVO JE PRAVA ISTINA O SREBRENICI: Svedočenje generala Filipa Morijona iz Haga

ORIĆ MOŽE DA NAPUSTI BIH: Optuženom za ratne zločine nad Srbina sud ukinuo sve mere zabrane!

DODIK: Odluka Suda BiH da ukine mere zabrane Oriću je sramna i skandalozna

(RTRS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track