Prikaži najnovije vesti
Policija Foto Kurir
Ugrožavanje sigurnosti i rasna diskriminacija

TUŽILAŠTVO: Predistražni postupak protiv SNP Naši i poziva na linč Žena u crnom

Crna Hronika 34

Tužilaštvo je Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije uputilo zahtev za prikupljanje obaveštenja i preduzimanje radnji radi otkrivanja krivičnih dela i pronalaženja osumnjičenih, saopšteno je iz Tužilaštva za visokotehnološki kriminal

BEOGRAD - Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo je predistražni postupak protiv organizacije "Naši" zbog objavljivanja spiska takozvanih "srbomrzaca i izdajnika među javnim ličnostima", kao i povodom poziva na linč Žena u crnom portparola Protivterorističke jedinice (PTJ).

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, postupak je pokrenut juče zbog sumnje da je izvršeno ugrožavanje sigurnosti, kao i rasna i druga diskriminacija. "Tužilaštvo je Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije uputilo zahtev za prikupljanje obaveštenja i preduzimanje radnji radi otkrivanja krivičnih dela i pronalaženja osumnjičenih", saopštili su.

SNP "Naši" je juče objavio spisak od, kako je navedeno, 30 najvećih srbomrzaca i izdajnika među javnim ličnostima, a na spisku se nalaze glumci, reditelji, pisci, politički analitičari, novinari. Portparol Protivterorističke jedinice (PTJ) Radomir Počuca je na svom Fejsbuk profilu na vest da Žene u crnom obeležavaju 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu, pozvao navijače da se obračunaju sa tim mirovnim pokretom. MUP ima svoju službu za informisanje i saradnju sa medijima, a nije poznato da se Protivteroristička jedinica javno oglašavala niti Počuča kao njen portparol.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir