Vučić: Sve radim da ostanem zapisan u istoriji kao neko ko je pokrenuo Srbiju napred!
Foto: Printskrin

Teška reč na TV Pink

Vučić: Sve radim da ostanem zapisan u istoriji kao neko ko je pokrenuo Srbiju napred!

Politika -
Neću da se dodvoravam građanima, da ih lažem, sledi nam težak period i mnogo rada, ali već krajem ove godine videćemo svetlo na kraju tunela, rekao je prvi potpredsednik Vlade i lider SNS
1 / 20 Foto: Printskrin

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić večeras u 21.05 u emisiji Teška reč na TV Pink govori kojim putem će ići Srbija, a prvi put gledaoci su mogli uživo da postave pitanje vicepremijeru Srbije i lideru SNS.

Na početku razgovora Aleksandar Vučić rekao je da je ovo njegov prvi intervju na početku predizborne kampanje i ocenio da ne vodi šok kampanju.

"Bavili smo se činjenicama i istinom koju moramo da saopštimo građanima Srbije. Naš posao je da ljudima ne lažemo nego da kažemo koliko je teško. Nisam ušao u kampanju da govorim da će teči med i mleko nego kakva je stvarno situacija. Neću da se dodvoravam građanima, da ih lažem, sledi nam težak period i mnogo rada, ali već krajem ove godine videćemo svetlo na kraju tunela. Zakon je isti za sve, nema razlike među građanima. Mnogo smo uradili ali više i bolje je trebalo da uradimo u ekonomiji. Stopirali smo rast nezaposlenosti, dovodimo značajne investitore, ali nismo uspeli da napravimo takav poslovni ambijent da još više privuče strane investitore i domaćim olakša rad. Moramo da ojačamo privatni sektor, koji izdržava javni sektor. Naša ideja je da do 30. juna donesemo paket reformskih zakona za popravljanje poslovnog ambijenta. Ukupno 21 zakon ćemo da donesemo za dva meseca. Od građana Srbije tražimo podršku za tešku reformu", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, radi se o zakonima o radu, stečaju, državnim službenicima, bržem izdavanju dozvola..."Plan podrazumeva da radimo teško u naredne dve godine i podrazumeva formiranje nacionalnog prioritetnog plana", rekao je Vučić. On je objasnio da se planira značajnije ulaganje u četiri oblasti, a da je prva - automobilska industrija, koja je, kako je rekao, puni zamah doživela u 2013. i 2014. godini. On je naveo da su u tim prioritetima i IT Sektor, u koji će se uložiti veliki novac i to je pre svega namenjeno mladim ljudima, zatim poljoprivreda, za koju ima više planova, i razvoj privatnog preduzetništva."Nama je za mlade ljude važno da možemo da im kažemo da tražimo način i da počnu biznis i ne razmišljaju da se zaposle samo u državnom organu, već da ideje i spobnosti razviju u privatnom biznisu", rekao je lider naprednjaka i naveo poreske olakšice za mlade koji počinju sopstveni biznis, rekao je on.Lider SNS je u prioritete uvrstio i velike razvojne infrastrukturne projekte, koji treba da razviju celu Srbiju."Veoma je teško jer ćemo u javnom sektoru morati da štedimo još više kako bi razvili privatni sektor. Nećemo dirati penzije i kresanje penzija ne dolazi u obzir".

Odgovarajući na pitanje da koalicija okupljena oko lidera SPS Ivice Dačića tvrdi da nije problem javni sektor, da lider DS Dragan Đilas kaže da ga se plaši, a Đilasov koalicioni partner Zoran Živković da su izbori test inteligencije, Vučić je rekao:

"Ja ima nešto protiv neodgovornih izjava o budućnosti Srbije, a ne plašim se ničega sem suda naroda o onome što sam radio. Što se tiče testa inteligencije saglasan sam sa Živkovićem. Ne treba da muzemo javni sektor, ubuduće to neće moći. Ne govorim o otpuštanjima i da ćemo sačuvati svako radno mesto, ali da govorim da je sve u redu ja to nisam u stanju".On je istakao da se ne plaši nikoga, a ni Miškovića, ali da se sada pravi novi poslovni ambijent u Srbiji."Valjda je poštenije izgubiti izbore nego lagati narod. Nema tu vrstu straha od gubitka izbora. U međuvremenu se nisam obogatio. Mogu da pogledam na svakog radnika, kao što smo se danas dogovorili u Smederevu. U Srbiji ne smete da štrčite ni po čemu. Hteli su te izbore da pobede. Evo neka pobede", rekao je Vučić.

On je podsetio da je za godinu i po dana Srbija otvorila pregovore sa Evropskom unijom, zbog čega je Srbija pouzdaniji partner u svetu.

Upitan da li je Beograd na vodi samo predizborna laža koja će da traje do 16.marta, Vučić je odgovorio:

Nisu mnogi verovali ni da će borba protiv korupcije i kriminala biti ozbiljna, kao i dobijanje datuma sa EU. Beograd na vodi je investicija za celu Srbiju. To menja celu Srbiju, povećaće prihode svim sektorima, a pre svega u građevinarstvu. Gradićemo nešto što će biti naš ponos. To ćemo početi već od maja ove godine.

Vučić je rekao da je spremljena velika reforma poreskog sistema. Lider SNS je rekao da nema omiljenog opozicionara i da sve poštuje. Takođe je istakao da ne podržava Tadića protiv Đilasa.

Vučić se na kraju zahvalio svima koji podržavaju SNS i istakao je da je važno da građani Srbije izađu na izbore i pokažu svoju volju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track