U Banji Koviljači održano saborovanje srpskih horova

Srbija

Autor:

BANJA KOVILJAČA - Crkveni hor "Sabor srpskih svetitelja" iz Banje Koviljače povodom horske slave i šestogodišnjice rada organizovao je u nedelju veče Drugo Saborovanje srpskih horova

rasim ljajić, azilanti, Banja Koviljača

BANJA KOVILJAČA - Crkveni hor "Sabor srpskih svetitelja" iz Banje Koviljače povodom horske slave i šestogodišnjice rada organizovao je u nedelju veče Drugo Saborovanje srpskih horova.

Na toj smotri duhovne muzike, koja je revijalnog karaktera pored domaćeg hora, učestvovao je i crkveni hor "Oplenac" iz Topole. Saborovanje je održano u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Banji Koviljači, u okviru koje deluje hor "Sabor srpskih svetitelja", koji je osnovan 2004. godine.

Na repertoaru hora su kompozicije srpskih, ruskih i bugarskih autora duhovne muzike, kao i pesme iz srpske narodne tradicije. Iza sebe ima veliki broj koncerata i javnih nastupa u Srbiji i zemljama regiona.

Na prvom saborovanju srpskih horova 12. septembra prošle godine u Banji Kovoljači, učestvovali su horovi iz Kraljeva, Čačka, Orida, Banje Koviljače i Bijeljine iz Republike Srpske.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Pitanje je šta će se dalje dešavati ako nešto ozbiljno ne preduzmemo kao država protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne kuće

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!