Prikaži najnovije vesti
rasim ljajić, azilanti, Banja Koviljača

U Banji Koviljači održano saborovanje srpskih horova

Srbija 3

BANJA KOVILJAČA - Crkveni hor "Sabor srpskih svetitelja" iz Banje Koviljače povodom horske slave i šestogodišnjice rada organizovao je u nedelju veče Drugo Saborovanje srpskih horova

BANJA KOVILJAČA - Crkveni hor "Sabor srpskih svetitelja" iz Banje Koviljače povodom horske slave i šestogodišnjice rada organizovao je u nedelju veče Drugo Saborovanje srpskih horova.

Na toj smotri duhovne muzike, koja je revijalnog karaktera pored domaćeg hora, učestvovao je i crkveni hor "Oplenac" iz Topole. Saborovanje je održano u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Banji Koviljači, u okviru koje deluje hor "Sabor srpskih svetitelja", koji je osnovan 2004. godine.

Na repertoaru hora su kompozicije srpskih, ruskih i bugarskih autora duhovne muzike, kao i pesme iz srpske narodne tradicije. Iza sebe ima veliki broj koncerata i javnih nastupa u Srbiji i zemljama regiona.

Na prvom saborovanju srpskih horova 12. septembra prošle godine u Banji Kovoljači, učestvovali su horovi iz Kraljeva, Čačka, Orida, Banje Koviljače i Bijeljine iz Republike Srpske.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 0 komentara