U Banji Koviljači održano saborovanje srpskih horova

Srbija

Autor:

BANJA KOVILJAČA - Crkveni hor "Sabor srpskih svetitelja" iz Banje Koviljače povodom horske slave i šestogodišnjice rada organizovao je u nedelju veče Drugo Saborovanje srpskih horova

rasim ljajić, azilanti, Banja Koviljača

BANJA KOVILJAČA - Crkveni hor "Sabor srpskih svetitelja" iz Banje Koviljače povodom horske slave i šestogodišnjice rada organizovao je u nedelju veče Drugo Saborovanje srpskih horova.

Na toj smotri duhovne muzike, koja je revijalnog karaktera pored domaćeg hora, učestvovao je i crkveni hor "Oplenac" iz Topole. Saborovanje je održano u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Banji Koviljači, u okviru koje deluje hor "Sabor srpskih svetitelja", koji je osnovan 2004. godine.

Na repertoaru hora su kompozicije srpskih, ruskih i bugarskih autora duhovne muzike, kao i pesme iz srpske narodne tradicije. Iza sebe ima veliki broj koncerata i javnih nastupa u Srbiji i zemljama regiona.

Na prvom saborovanju srpskih horova 12. septembra prošle godine u Banji Kovoljači, učestvovali su horovi iz Kraljeva, Čačka, Orida, Banje Koviljače i Bijeljine iz Republike Srpske.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Od početka godine je od 100.000 migranata u Srbiji ostalo samo osmoro Vladimir Cucić, komesar za izbeglice

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde