Izbeglice

U ponedeljak rang lista 40 stanova za izbeglice

Beograd

Autor:

Porodice koje nisu uspele na prethodnom konkursu, kao i sve ostale koje su smeštene u preostala tri kolektivna centra u Beogradu, imale su priliku da se jave na ovaj konkurs i tako najzad reše svoje stambeno pitanje

 djilas neprofitni stanovi 2 foto beoinfo

Ilustracija

BEOGRAD - U Velikom Mokrom Lugu odmiču radovi na izgradnji dve zgrade sa ukupno 40 stanova namenjenih izbeglim i interno raseljenim licima, a sutra će biti objavljena i preliminarna rang-lista. Naime, porodice koje nisu uspele na prethodnom konkursu, kao i sve ostale koje su smeštene u preostala tri kolektivna centra u Beogradu, imale su priliku da se jave na ovaj konkurs i tako najzad reše svoje stambeno pitanje i okončaju izbeglički staž.

Prema rečima predsednika Komisije gradonačelnika za stambena pitanja Zorana Kostića, na lokaciji u Velikom Mokrom Lugu, između ulica Vladimira Ćorovića, Teodorine, Vladimira Dvornikovića i Jovijanove, u toku je izgradnja dve zgrade sa po dvadeset stambenih jedinica koju finansira Evropska unija.

– Stanovi su površine od 30 do 54 kvadrata, a po strukturi su garsonjere, jednosobni, dvosobni i dvoiposobni. Za objekte su projektovana i parking mesta, a nekoliko stanova u prizemlju ima pristupe prilagođene osobama sa posebnim potrebama – precizirao je Kostić.

Prema njegovim rečima, na konkurs se prijavilo sto porodica, a one koje su na prethodnom konkursu imale kompletnu dokumentaciju i ispunile uslove, ali su ostale ispod crte, za ovaj konkurs nisu morale ponovo da dostavljaju dokumentaciju, već je bilo potrebno da uz prijavu imaju samo dokaze za ono što se u međuvremenu promenilo.

Po jedna od porodica koje se budu uselile u obe zgrade, na predlog Gradskog centra za socijalni rad, dobiće status domaćina zgrade. Posao će im biti da vode računa o potrebama ostalih stanara zgrade i posreduju u komunikaciji sa nadležnim institucijama, a za to angažovanje biće plaćeni iz gradskog budžeta.

Nedavno je uručeno 20 ključeva za izbegla i raseljena lica u prvoj od tri zgrade, koja je izgrađena sredstvima američke vlade, uz učešće grada Beograda, UNHCR-a, a u saradnji sa fondacijom „Ana i Vlade Divac” i Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ovlašćenja predsednika su mala, ali je pitanje da li on treba da ima ista ovlašćenja kao francuski šef države Đorđe Vukadinović, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!