Izbeglice

U ponedeljak rang lista 40 stanova za izbeglice

Beograd

Autor:

Porodice koje nisu uspele na prethodnom konkursu, kao i sve ostale koje su smeštene u preostala tri kolektivna centra u Beogradu, imale su priliku da se jave na ovaj konkurs i tako najzad reše svoje stambeno pitanje

 djilas neprofitni stanovi 2 foto beoinfo

Ilustracija

BEOGRAD - U Velikom Mokrom Lugu odmiču radovi na izgradnji dve zgrade sa ukupno 40 stanova namenjenih izbeglim i interno raseljenim licima, a sutra će biti objavljena i preliminarna rang-lista. Naime, porodice koje nisu uspele na prethodnom konkursu, kao i sve ostale koje su smeštene u preostala tri kolektivna centra u Beogradu, imale su priliku da se jave na ovaj konkurs i tako najzad reše svoje stambeno pitanje i okončaju izbeglički staž.

Prema rečima predsednika Komisije gradonačelnika za stambena pitanja Zorana Kostića, na lokaciji u Velikom Mokrom Lugu, između ulica Vladimira Ćorovića, Teodorine, Vladimira Dvornikovića i Jovijanove, u toku je izgradnja dve zgrade sa po dvadeset stambenih jedinica koju finansira Evropska unija.

– Stanovi su površine od 30 do 54 kvadrata, a po strukturi su garsonjere, jednosobni, dvosobni i dvoiposobni. Za objekte su projektovana i parking mesta, a nekoliko stanova u prizemlju ima pristupe prilagođene osobama sa posebnim potrebama – precizirao je Kostić.

Prema njegovim rečima, na konkurs se prijavilo sto porodica, a one koje su na prethodnom konkursu imale kompletnu dokumentaciju i ispunile uslove, ali su ostale ispod crte, za ovaj konkurs nisu morale ponovo da dostavljaju dokumentaciju, već je bilo potrebno da uz prijavu imaju samo dokaze za ono što se u međuvremenu promenilo.

Po jedna od porodica koje se budu uselile u obe zgrade, na predlog Gradskog centra za socijalni rad, dobiće status domaćina zgrade. Posao će im biti da vode računa o potrebama ostalih stanara zgrade i posreduju u komunikaciji sa nadležnim institucijama, a za to angažovanje biće plaćeni iz gradskog budžeta.

Nedavno je uručeno 20 ključeva za izbegla i raseljena lica u prvoj od tri zgrade, koja je izgrađena sredstvima američke vlade, uz učešće grada Beograda, UNHCR-a, a u saradnji sa fondacijom „Ana i Vlade Divac” i Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (1)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

  • vlada

    vlada

    Ovo je 4. konkurs u Beogradu -stanovi za izbegle i mnogi od nas nemaju uslove za konkurisanje- nismo u kolektivnim centrima.1.konkurs grada Beograda 50 stanova"Pa nemožete konkurisati jer ne radite u javnim službama. Pa nemože ni Vaš sin -profesor, jer je zaposlen na određeno radno vreme"2. konkurs Veliki Mokri Lug " Pa nemožete konkurisati ... više jer Vi jeste socijalno privremeno zbrinuti, ali niste u kolektivnom centru" 3. konkurs KIRS-Uz ostalu dokumentaciju traži se potvrda kolektivnog centra(stanovi na određeno vreme uz mogučnost otkupa)4. konkurs OVAJ U NASLOVU-opet kolektivni centri.Mi smo inače izbegla lica i 41 i 91-rođena u Srbiji i kao takva proterana iz Hrvatske odmah 91(naravno uz oduzimanje stanova)Naravno da smo se vratili odmah na ratište, i nismo pravili decu da bismo zaradili bodove.Kao fakultetski obrazovani ljudi oduzeše nam i bodove na stručnu spremu (prihvačen predlog LDP-a na nivou grada Beograda)Tako nas i Romi pretekoše.

    2 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Šešelj je prilika da se Srbija obračuna s prošlošću Bakir Izetbegović, član Predsedništva BiH

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!