"U ratu s Iranom poginuće stotine Izraelaca"

Planeta

Autor:

Bivši izraelski ministar otvoreno rekao da je vlada, u slučaju vojnog napada na Iran, spremna na scenario po kome bi stotine raketa bilo ispaljeno na izraelske gradove

F16, F-16, grčka vojska, avion, sudar

TEL AVIV - Bivši izraelski ministar zadužen za civilnu odbranu, Matan Vilnaji, izjavio je da bi udar na iranska nuklearna postrojenja po svoj prilici izazvao rat koji bi mogao trajati mesec dana i u kome bi bilo ubijeno stotine Izraelaca.

Vilnaji je u izjavi za tiražni list Maariv otvoreno rekao da je vlada, u slučaju vojnog napada na Iran, spremna na scenario po kome bi stotine raketa bilo ispaljeno na izraelske gradove tokom jednomesečnog rata na više frontova. 
Pozivajući se na mišljenja "najboljih eksperata", Vilnaji je kazao da se očekuje oko 500 žrtava na izraelskoj strani, ali nije dao detaljnija objašnjenja.

Izrael veruje da Iran pravi atomsku bombu, što ta zemlja poriče, tvrdeći da razvoj nuklearnog programa služi u mirnodopske svrhe, za proizvdnju energije, podseća AP.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ne verujem u to da je žena koju smo priveli suštinski organizator napada na Milana Beka Nebojša Stefanović, ministar policije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!