U SPECIJALNOM SUDU: Duško Šarić po prvi pratio suđenje bratu Darku
Foto: Printscreen

Svedočio Mile Jerković

U SPECIJALNOM SUDU: Duško Šarić po prvi pratio suđenje bratu Darku

Crna Hronika -
BEOGRAD - Na suđenju Darku Šariću za pranje novca u Specijalnom sudu danas se na ročištu prvi put pojavio njegov rođeni brat Duško.

Duško Šarić, za kog se smatra da je takođe deo bratovljeve kriminalne mreže, nije do sada dolazio na suđenja bratu Darku. Duško je inače suđenje pratio iz dela sudnice namenjenoj javnosti.

Na današnjem suđenju svedočio je Mile Jerković, kontroverzni biznismen i svedok u procesu protiv Šarićeve grupe. On je detaljno govorio o tome kako je optuženi Šarić tražio preko njega da se privatizuju preduzeća u Vojvodini.

Jerković, koji je saslušavan u sudu i 2011. detaljno je govorio o šemi po kojoj se odvijalo pranje "prljavog novca" i kako je optuženi ŠŠaric tražžio preko njega da se privatizuju preduzeća u Vojvodini.

Inače Darko Šarić je u maju prošle godine tražio da se Jerković ponovo sasluša i da se suoči sa njim, tvrdeći da od njega nije kupio nikakvu zemlju.

Šarić je negirao sve optužbe za pranje para u Srbiji tvrdeći da je pribavio bankarsku dokumentaciju kojom će dokazati da nema reči o prljavom novcu. On je letos prvostepenom presudom Specijalnog suda osuđen na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

( Blic/V.Z.C.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track