Neobična manifestacija

Ubice i dilerke na izboru za mis

Planeta

Autor:

Osuđenice iz jednog od najstrožih zatvora u Kolumbiji svake godine biraju najlepšu u svojim redovima, što je deo njihovog programa za rehabilitaciju

Zatvor, osuđenice, izbor za mis, ubice , dilerke

BOGOTA - Iznenadile lepotom.
Prelepe mlade žene u dugim svilenim haljinama, atraktivnim kostimima s perjem i cirkonima i savršenom šminkom prošetale su pistom na verovatno najneobičnijem izboru za mis na svetu. Naime, sve one su osuđenice i izdržavaju zatvorsku kaznu u jednoj od najstrožih ženskih kaznenih institucija, zatvoru Buen pastor u Bogoti u Kolumbiji. 

Manifestacija koja se u njemu održava svakog septembra deo je njihovog rehabilitacionog programa.

Među učesnicima izbora nalaze se bivše dilerke droge, narkomanke, lopovi i ubice, a mnoge od njih došle su u zatvor sa samo 12 godina i nikada nisu upoznale normalan život. Zato sekretarka institucije Virhinija Kamačo ističe da je organizacija takvih događaja veoma značajna za sve njih.

- Činjenica da su pravile greške u životu ne znači da ne treba da im omogućimo da se osećaju kao ljudska bića i kao prave žene - rekla je Kamačova.

Inače, zatvor ima devet blokova i u svakom od njih smešteno je između 100 i 250 zatvorenica. Svaki blok godišnje bira jednu svoju predstavnicu na izboru za mis, a nakon toga one nedeljama treniraju i uvežbavaju ponašanje za veliki dan. Ove godine pobedu je ubedljivo odnela Ema Urdinola.

Misica Ema Urdinola zaplakala je od sreće zoom Misica Ema Urdinola zaplakala je od sreće
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

To je namerno urađeno. Ja sam upozoravao da su sportske priredbe i takmičenja uvek na meti Miroslav Lazanski, vojnopolitički novinar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!