Neobična manifestacija

Ubice i dilerke na izboru za mis

Planeta

Autor:

Osuđenice iz jednog od najstrožih zatvora u Kolumbiji svake godine biraju najlepšu u svojim redovima, što je deo njihovog programa za rehabilitaciju

Zatvor, osuđenice, izbor za mis, ubice , dilerke

BOGOTA - Iznenadile lepotom.
Prelepe mlade žene u dugim svilenim haljinama, atraktivnim kostimima s perjem i cirkonima i savršenom šminkom prošetale su pistom na verovatno najneobičnijem izboru za mis na svetu. Naime, sve one su osuđenice i izdržavaju zatvorsku kaznu u jednoj od najstrožih ženskih kaznenih institucija, zatvoru Buen pastor u Bogoti u Kolumbiji. 

Manifestacija koja se u njemu održava svakog septembra deo je njihovog rehabilitacionog programa.

Među učesnicima izbora nalaze se bivše dilerke droge, narkomanke, lopovi i ubice, a mnoge od njih došle su u zatvor sa samo 12 godina i nikada nisu upoznale normalan život. Zato sekretarka institucije Virhinija Kamačo ističe da je organizacija takvih događaja veoma značajna za sve njih.

- Činjenica da su pravile greške u životu ne znači da ne treba da im omogućimo da se osećaju kao ljudska bića i kao prave žene - rekla je Kamačova.

Inače, zatvor ima devet blokova i u svakom od njih smešteno je između 100 i 250 zatvorenica. Svaki blok godišnje bira jednu svoju predstavnicu na izboru za mis, a nakon toga one nedeljama treniraju i uvežbavaju ponašanje za veliki dan. Ove godine pobedu je ubedljivo odnela Ema Urdinola.

Misica Ema Urdinola zaplakala je od sreće zoom Misica Ema Urdinola zaplakala je od sreće
>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Dobro se snalazimo s velikim prilivom izbeglica, mi smo najorganizovanija država na njihovom putu Aleksandar Vulin, ministar za rad i socijalna pitanja

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!