UBIJAMO DILERE: Cena za leš - 100 dolara
Foto: Reuters

Bračni par u odredu smrti na Filipinima

UBIJAMO DILERE: Cena za leš - 100 dolara

Planeta -

Šef pošalje sliku mete, naše je da joj se približimo i pucamo dok ne budemo sigurni da je mrtva, kažu Ejs i Šila

MANILA - Filipinski predsednik Rodrigo Duterte, zvani Panišer, objavio je rat narko-dilerima, a da bi likvidirao što više njih, unajmio je odrede smrti.Bračni par Ejs i Šila deo su odreda koji ostavlja trag na ulicama u vidu izrešetanih leševa, na koje kače natpis „diler“.- Naša grupa je najefikasnija, a prvo pravilo je da nikad ne postavljamo pitanja - kažu Ejs i Šila (inače pod maskama) za australijski SBS Dateline.

ODOBRAVA SILOVANJE, UBIJA DILERE, VREĐA SVETSKE LIDERE On je jedan od najkontroverznijih predsednika

Njima, dodaju, nije bitno da li je neko kriv.- Naš šef je poznati policajac i, kad nam pošalje fotografiju mete, naše je samo da smislimo kako da joj se približimo i pucamo dok ne budemo sigurni da je meta mrtva - priča Ejs.

Ejs i Šila uzimaju 100 dolara po dilerskoj glavi (Foto: Reuters)
Ejs i Šila uzimaju 100 dolara po dilerskoj glavi (Foto: Reuters)

Posao su prihvatili, dodaje, zato što je zarada od 100 dolara po lešu dobra u zemlji s prosečnom platom od 380 dolara.- Drugačije ne bih mogao da prehranim porodicu. Ako odustanem, šef bi mogao da me ubije - kaže on.

(VIDEO) MAJKA I UBICA: Priča žene koja ubija narko-dilere za život

Njegova supruga se u bizarni posao uključila kasnije.- Grupa je imala problema da se približi meti. Shvatili smo da bi meni kao ženi bilo lakše, pa sam to uradila i ubila je - priča Šila.Zajedno su, dodaju, ubili nekoliko stotina ljudi.- Kad dođem kući i vidim decu, osetim grižu savesti. Ali kažem sebi da nisam učinila ništa loše, a loša osoba je mrtva. Ovo je samo posao - kaže Šila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track