UBILI SU SARU KAO ŠTO SU I MOG SINA: Otac malog Radenka ogorčen na lekare!
Foto: Privatna Arhiva

Tuga

UBILI SU SARU KAO ŠTO SU I MOG SINA: Otac malog Radenka ogorčen na lekare!

Crna Hronika -

Ministarstvo zdravlja naložilo da se hitno utvrdi ko je kriv za smrt dvogodišnje devojčice iz Svilajnca

Nakon što je Sara Trifunović (2) preminula od upale pluća, koju su joj, kako tvrde njeni roditelji, lekari u Domu zdravlja u Svilajncu lečili kao običan kašalj, ministar zdravlja Zlatibor Lončar lično je naložio da se hitno utvrdi kako je ovo dete lečeno i da li je bilo eventualnih propusta.Ministarstvo je odmah poslalo inspekciju u Svilajnac, a nakon što ona završi rad, sve će dodatno preispitati i ekipa stručnjaka iz Beograda.

Vanredni nadzor

- Ministar Lončar je lično naložio da se, nakon što inspekcija završi posao, sprovede i vanredni stručni nadzor, koji će obaviti ekipe stručnjaka iz Dečje klinike u Tiršovoj i iz Instituta za majku i dete - navode za Kurir u Ministarstvu zdravlja.Sarin otac Miloš Trifunović tvrdi da su doktori u Svilajncu njegovu ćerku lečili isključivo inhalacijom i da su odbili da joj snime pluća „da se ne bi zračila“. Devojčici se 9. januara stanje naglo pogoršalo, a samo dan kasnije preminula je u bolnici u Jagodini. Sahranjena je u četvrtak u rodnom Kušiljevu.Smrt bebe u Svilajncu još jedan je u nizu slučajeva koji su potresli Srbiju, a pre samo nekoliko meseci zbog greške lekara preminuo je i mali Radenko Nikodinović iz Loznice. Njegov otac Milan kaže da ga je potresla ova vest iz Svilajnca.Štite jedni druge- Sa doktorima se ne može uopšte znati kako će biti. To je jedna obična sekta, kojoj niko ne sme ništa da kaže. U mom slučaju 100 doktora mi je reklo da je dr Bojanić pogrešio, ali niko ne sme to da kaže javno. Svi štite jedni druge! - ističe Nikodinović i dodaje da se boji da će biti još ovakvih slučajeva.Nesrećna devojčica iz Svilajnca se, kako je ispričao njen otac Miloš, razbolela još 28. decembra, ali joj se stanje oko Nove godine nakratko popravilo.Saru je inhalacija 9. januara malo osvežila, ali joj se tokom dana stanje pogoršalo.Oko ponoći joj je naglo pozlilo, pa su roditelji pozvali Hitnu pomoć, odvezena je u jagodinsku bolnicu, ali spasa joj nije bilo i 10. januara oko četiri sata ujutru je preminula.U Višem tužilaštvu potvrđuju da je obdukcija obavljena i da se za desetak dana očekuju rezultati svih analiza, jer su delovi tkiva poslati u laboratorije na ispitivanje.
Ostali bez ljubimice... Roditelji sa malom Sarom
Ostali bez ljubimice... Roditelji sa malom Sarom

Održali pomen mezimiciRODITELJI U ŠOKU I SUZAMANaša redakcija kontaktirala je juče s porodicom Trifunović. Oni su nesrećnoj devojčici davali prvu subotu, a roditelji srhkani od bola nisu zaustavljali suze i nisu imali snage da daju izjave. U šoku su i rodbina, komšiluk i prijatelji.- Niko u komšiluku ne može da poveruje. Tuga jedna, ode naša mala Sarica, a tek što je napravila prve korake. Nisam imala snage na sahranu da odem, jako sam volela to dete - rekla nam je jecajući komšinica Trifunovića.

Mina Branković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track