Ubio grizlija i dobio Oskara

Ubio grizlija i dobio Oskara

Komentar dana -

Srbija, kao i ceo svet, mogu da odahnu jer je Leonardo Dikaprio konačno dobio Oskara. Kad su Baraku Obami mogli da uruče Nobelovu nagradu za mir, što ne bi mogao jedan glumac da osvoji laskavo priznanje. Ne mogu reći da ga je zaslužio, a i da nije. Novi film me nije oborio s nogu.Ipak, nepravda je konačno ispravljena jer je Dikaprio zaslužio Oskara još pre više od 20 godina za glumačku bravuru u filmu „Šta izjeda Gilberta Grejpa“, koja mu je donela i svetsku slavu. U prošloj godini je stvarno bio najbolji, ali samo zbog toga što je konkurencija bila slabija.Uloga Hjua Glasa nije sigurno njegova najbolja u karijeri. Mislim da je ovo bila nagrada za one prethodne godine, kad je Oskara izgubio čak četiri puta.

Nekako se u medijima stvorila klima da Leo mora da bude pobednik. Ne pamtim da se tako vodila kampanja ranijih godina za nekog glumca.

Piter O‘Tul dobio je Oskara tek 2007. posle čak sedam nominacija, a pre tri i Glen Klouz iz šestog pokušaja. Međutim, kapiram, nisu oni morali da se bore s fejk grizlijem i da plivaju u hladnoj vodi.I Srbija je nepravedno izgubila priznanje Američke filmske akademije za genijalna „Lepa sela lepo gore“. Nije Oskar ni merilo za kvalitet jer ga nemaju Ričard Barton i Albert Fini, a popularni su i voljeni i cenjeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track