UBIO JE AJFON 5: Javila se i umrla?!

Električni šok

UBIO JE AJFON 5: Javila se i umrla?!

Tech -
Ma Ailun se javila na telefon koji je bio na punjaču i doživela je strujni udar

Kineskinja Ma Ailun (23) je prinela ajfon uvetu ne bi li se javila na poziv, ali se telefon nalazio na punjenu, što je devojku koštalo života! Ona je hitno prevezena u bolnicu, ali nije joj bilo spasa.

Brat preminule devojke Juelun rekao je "Epl" dnevnim novinama da porodica veruje da je nesrećnica preminula od strujnog udara izazvanog ajfonom, kao i da je telefon predat policiji. "Epl" je rekao da punom parom radi na istraživanju ovog incidenta."Duboko smo rastuženi vestima o tragičnom incidentu i nudimo saučešće porodici. Potpuno ćemo istražiti incident i sarađivati sa vlastima kako bi se on rešio", rekli su iz kompanije.

Džoni Sin Kin kineski naučnik i profesor rekao je da rizik definitivno postoji.

"Postoji rizik pri korišćenju svih aparata u kojima se nalazi baterija koja se tog trenutka puni, bio to brijač ili telefon", rekao je stručnjak.

Mobilni telefoni imaju relativno nizak napon, između tri do pet volta. Da bi osoba doživela električni udar potrebno je 36 volti. Stručnjaci ukazuju da, ukoliko je do nesreće došlo zbog problema na punjaču, primerice usled prekinute žice, može doći do strujnog udara od 220 volti.

Budite oprezni, sekund vam je potreban da isključite aparat sa punjača, a mladu Kineskinju to je možda koštalo života!

http://www.youtube.com/watch?v=9Z8qnnteU10

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track