UČITELJICA POZIVALA NA UBIJANJE MIGRANATA: Zašto im jednostavno ne pucamo u glavu?!
Foto: Printscreen

Skandal u Finiksu

UČITELJICA POZIVALA NA UBIJANJE MIGRANATA: Zašto im jednostavno ne pucamo u glavu?!

Planeta -

Nakon objavljivanja nekoliko tvitova u kojima poziva na ubijanje migranata umesto deportacije, učiteljica u okolini Finiksa dobila je otkaz u školi.

Boni Verni više neće držati nastavu đacima nižih razreda osnovne škole posle 12 provedenih godina u toj ustanovi pošto su je kaznili školski zvaničnici, stoji u školskom saopštenju.

"Verni duboko žali što je u prethodnih nekoliko dana iskoristila svoj lični tviter nalog kako bi iznela neprikladne i uvredljive komentare koji su nepodesni za nastavnika u ovoj školi", piše u saopštenju.

Verni je upala u problem kada su slike njenih tvitova počele da kruže internetom, a posebno je skandalozan odgovor drugom korisniku u kojem piše: "Ili jednostavno možemo odmah da im pucamo u glavu."

Iako pojedini sajtovi navode kako je ona odmah deaktivirala nalog, pretraga pokazuje kako je bivša učiteljica i dalje aktivna, ali samo za privatne preglede.

Škola tvrdi da Verni ima pravo na slobodu govora, ali i da "to pravo dolazi uz individualnu odgovornost kako ne bi iznosila govor mržnje, kojem nije mesto u našoj školi."

(EPK)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 27.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track