Prikaži najnovije vesti
suha arafat, nalog, hapšenje, tunis,
Otrovan

Udovica Suha traži da iskopaju Arafata

Planeta 0

Ovaj film otkriva da uzorci uzeti sa njegovih ličnih stvari, kao što su četkica za zube, kapa i donji veš, sadrže neočekivano visok nivo polonijuma 210, radioaktivne supstance koja može nastati samo u nuklearnom reaktoru

SARAJEVO - Suha Arafat, udovica palestinskog lidera Jasera Arafata, zatražila je ekshumaciju tela svog supruga, pošto je istraga o njegovoj smrti, koju je sprovela Al Džazira, otkrila dokaze o tragovima radioaktivnog polonijuma na odeći koju je nosio tokom svojih poslednjih dana.

Istraga predstavljena u dokumentarnom filmu "Šta je ubilo Arafata?", koju je emitovala Al Džazira Balkans, predstavlja najiscrpniju istragu sprovedenu o okolnostima Arafatove smrti, nakon misteriozne bolesti od koje je oboleo 2004. godine.

Ovaj film otkriva da uzorci uzeti sa njegovih ličnih stvari, kao što su četkica za zube, kapa i donji veš, sadrže neočekivano visok nivo polonijuma 210, radioaktivne supstance koja može nastati samo u nuklearnom reaktoru.
Vodeći naučnici iz Švajcarske rekli su Al Džaziri da bi testovi sprovedeni na Arafatovim ostacima, pokopanim u mauzoleju u Ramali na Zapadnoj obali, mogli ponuditi konačan odgovor na ovu dilemu.

U svojoj reakciji na ova otkrića, Suha Arafat je pozvala palestinske vlasti da odobre ekshumaciju tela njenog supruga.
Posle svega onoga što smo otkrili, uz najpouzdanije svetske lekare, moramo otići i korak dalje i ekshumirati telo Jasera Arafata, kako bismo otkrili istinu celom muslimanskom i arapskom svetu, izjavila je Suha Arafat.fonet

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir